Oscarlı yönetmen kötü haberi sosyal medyadan duyurdu

"En sevdiği filmi olabileceğini" söylemişti

Kaliforniya'nın iç kısımlarındaki bir kasabada geçen Hayır, tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden insanların hikayesini konu alıyordu (Universal Pictures)

Jordan Peele hayranları, yönetmenin bir sonraki filmi için biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Oscar ödüllü yönetmenin 4. filmi, 23 Ekim 2026'da gösterime girecek. Peele'ın merakla beklenen yeni filmi için açıklanan son tarih 25 Aralık 2024'tü. Ancak geçen yaz Hollywood'daki işleyişi durma noktasına getiren senarist ve oyuncu grevleri, prodüksiyonda hatırı sayılır aksamalara yol açtı.

Takvimden çıkarıldı

Gecikme neddeniyle Universal, filmi bu yılki takviminden çıkardı. 45 yaşındaki Peele, yeni vizyon tarihini sosyal medya üzerinden sade bir paylaşımla duyurdu.
 


Bu bilgi kırıntısının ötesinde, proje hakkında konusundan oyunculara kadar neredeyse hiçbir şey bilinmiyor. Ancak Peele, 1 Ocak'ta konuk olduğu Conan O'Brien Needs a Friend adlı podcast'te filmden kısaca bahsetmişti.

"Bir sonraki projemin benim için net olduğunu hissediyorum" diyen Amerikalı sinemacı, "bunun en sevdiği filmi olabileceğini" düşündüğünü de eklemişti.

Peele'ın gösterim tarihi ertelenen yapımının, Aaron Taylor-Johnson ve Willem Dafoe'nun başrollerde olduğu korku filmi Nosferatu'ya rakip olması planlanıyordu.

İlk filmiyle hayran bırakmıştı

Peele'in Daniel Kaluuya ve Allison Williams'lı ilk uzun metrajlı filmi olan 2017 yapımı gerilim Kapan (Get Out), hem sinemaseverlerin hem de eleştirmenlerin hayranlığını kazanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Küresel gişede 255 milyon dolar kazanan Kapan, Peele'a En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazandırmıştı. 

Yönetmenin ikinci filmi, Lupita Nyong'o ve Winston Duke'un rol aldığı 2019 yapımı gerilim Biz (Us), dünya çapında 256 milyon dolar hasılat elde etmişti. 

Kaluuya ve Keke Palmer'ın başrollerde olduğu 2022 yapımı gerilim Hayır (Nope) ise dünya çapında 172 milyon dolar kazanmayı başarmıştı. 

Peele kariyerine ilk olarak Keegan Michael Key'le birlikte yarattığı dizi Key&Peele'da başrol oynayarak başlamıştı.

Peele ayrıca 2022'de, Şeker Adamın Laneti'nin (Candyman) yeniden çevrimi ve 2023'te Netflix'in övgü alan animasyon filmi Wendell & Wild'ın senaryosunu da kaleme almıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU