Washington Gazze'de nihai taviz istiyor

16 ülke Biden'ın önerisini destekliyor. İsrail, Nuseyrat bombardımanında ABD mühimmatı kullandı

Biden'ın ateşkes önerisine yanıt beklenir ve çatışmalar devam ederken dün Gazze Şeridi'nin kuzey sınırına yakın bir İsrail tankı / Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray'dan dün yayınlanan ortak açıklamada, ABD başta olmak üzere 17 ülke, Başkan Joe Biden'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes önerisine desteklerini vurguladı.

Açıklamada, İsrail ve Hamas'a, ABD Başkanı tarafından önerilen anlaşmanın sonuçlandırılması için “gerekli nihai tavizleri” vermeleri çağrısında bulunulurken, Biden'ın önerisinin anlaşmanın sonuçlandırılması için “gerekli başlangıç noktası” olduğu belirtildi.

Ortak açıklamada ülkeler Hamas'a anlaşmayı kabul etmesi çağrısında bulunurken, İsrail'in anlaşmayı ilerletmeye hazır olduğu vurgulandı. Ancak Hamas lideri Usame Hamdan dün yaptığı açıklamada, hareketin “saldırganlığın sona ermesini ve işgalin geri çekilmesini içermeyen hiçbir yeni fikri tartışmaya hazır olmadığını” belirterek, İsrail'in tepkisinin bölünmüş ve yetkililerin açıklamalarının çelişkili olduğunu kaydetti.

Şarku’l Avsat’ın CNN’den aktardığı habere göre dün, araştırmalarının, İsrail ordusunun Gazze'nin Nuseyrat kentindeki bir UNRWA okulunu bombalamak için Amerikan mühimmatı kullandığını gösterdiğini ve iki GBU-39 bombasının parçalarının tespit edildiğini bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU