Gazze'de ateşkes savaşın ve geri çekilme bölgelerinin kaderine bağlı

ABD ağırlığını koyarak tüm taraflara baskı yaparken, İsrail'de çoğunluk ateşkesi destekliyor

İsrail'in yeni bir askeri operasyon başlatmasının ardından, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki el-Bureyc Mülteci Kampı’ndan ayrılan Filistinliler / Fotoğraf: EPA

İsrail'de çoğunluk Gazze Şeridi’nde ateşkes ve Hamas'la esir takası anlaşması yapılmasını desteklerken ABD, geçtiğimiz cuma günü Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan anlaşma önerisinin önündeki tüm engellerin kaldırılması için ağırlığını koydu.

Şarku’l Avsat’a konuşan Hamas Hareketi’nden kaynaklar, Hamas’ın savaşı durdurmak için açıkça, tüm garantilerin verilmesini istediğini söyledi. İsrail’in oyun oynadığını söyleyen kaynaklar, “İsrail geçici ateşkes istiyor. Sonra savaşa devam edecek. Yoruma açık, üstü kapalı metinler kullanıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve ABD'nin Ortadoğu temsilcisi Brett McGurk, ABD'nin Gazze'de bir ateşkes anlaşmasına varılması için ‘tüm taraflara’ yaptığı baskı çerçevesinde Doha ve Kahire'de görüşmelerde bulunmak üzere bölgeye gittiler.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU