Netflix izleyicileri yeni köpekbalığı filmine övgüler yağdırıyor

"Çok acımasız ama büyüleyici"

49 yaşındaki Fransız yönetmen Xavier Gens, daha önce Soğuk Deri (Cold Skin) ve Sınır(da) (Frontière(s)) gibi başarılı gerilimlere imza atmıştı (Netflix)

Netflix izleyicileri, yeni gösterime giren gerilimi "şimdiye kadar yapılmış en korkunç köpekbalığı filmlerinden biri" diye nitelendirirken korku hayranlarını bu yapımı izlemeye çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paris'in Altında (Sous la Seine), aktris Berenice Bejo'nun canlandırdığı bilim insanı Sophia'nın, şehrin popüler triatlonunun başlamasından bir gün önce Seine Nehri'nde devasa bir köpekbalığının yüzdüğünü keşfetmesini konu alıyor.       

Sophia'nın, şehirdeki yüzücülerin saldırıya uğrayacağı konusunda politikacıları uyarmaya çalışmasına rağmen önemli mesaj göz ardı ediliyor ve yarışma kan gölüne dönüyor.

Netflix'in 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği filmin resmi sinopsisi şöyle:

Yaslı bir bilim insanı, Seine Nehri'ndeki devasa köpekbalığının Paris'i kana bulayıp uluslararası bir facia yaratmasını önlemek için trajik geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Yönetmen koltuğunda Xavier Gens'in oturduğu korkunun başrolünde, 2011 yapımı sessiz film Artist'le (The Artist) Oscar adaylığı kazanan 47 yaşındaki Berenice Bejo yer alırken ona Nassim Lyes ve Léa Léviant eşlik ediyor.
 


İzleyiciler, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 78 gibi yüksek sayılabilecek bir puan alan filmle ilgili heyecanlarını paylaşmak üzere sosyal medyaya akın etti.

Bir kişi şunları yazdı: 

Bu filmi izlemeyi yeni bitirdim. Tüm film boyunca diken üstündeydim.

Filmi beğenen başka bir izleyici de şöyle dedi:

Xavier Gens'in Paris'in Altında filmi, son yıllarda yapılmış en acımasızca nihilist, sürükleyici ve gerçekten dehşet verici köpekbalığı filmlerinden biri.

Filmin finaline değinen bir diğer izleyiciyse şu ifadeleri kullandı:

Gens'in üçüncü perdeye geçmek zorunda kalması ve böyle bir son... Hayranlık uyandırıcı olmaktan başka bir şey değil. Çok acımasız ama büyüleyici.

Korku filmine övgüler yağdıran bir diğer izleyici de şöyle yazdı:

Xavier Gens'in köpekbalığı filmi Paris'in Altında'nın çok eğlenceli olduğunu söylemek için koroya katılıyorum.

Başka bir izleyiciyle şöyle dedi:

Harika bir set, değinilen çevre sorunları ve akıllıca Jaws göndermeleri. Kesinlikle iyi bir film.

 
Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU