Rekortmen bilimkurgu sürpriz bir şekilde Netflix'te gösterime girdi

Birçok kişi onu "şimdiye kadar yapılmış en harika film" diye nitelendiriyor

(Toho)

Beğeni toplayan 2023 tarihli bir "başyapıtın" eklenerek nihayet internet üzerinden izlenebilmesiyle birlikte Netflix hazirana harika bir başlangıç yaptı.

Netflix, yüzde 100 Rotten Tomatoes puanıyla haksız yere iptal edilen bir TV dizisinin yanı sıra canavar filmi Godzilla Minus One'ı da Birleşik Krallık'ta (BK) kütüphanesine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toho'nun 2016 yapımı Shin Godzilla'dan sonraki ilk Godzilla filmi olan Japon yapımı, Aralık 2023'te sinemalara geldikten sonra beklenmedik bir şekilde hit oldu ve şimdiye kadar ABD ve Kanada'daki en yüksek gişe hasılatını elde eden Japon canlı aksiyon filmi payesini kazandı.

Sonrasında filmin, aralarında Galaksinin Koruyucuları 3 (Guardians of the Galaxy Vol 3) ve Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma'nın (Mission: Impossible – Dead Reckoning) da bulunduğu ağır topları geçerek En İyi Görsel Efekt Oscar'ını kazanması, martta düzenlenen etkinlikteki en büyük zaferlerinden biri olarak gösterilmişti.

Son zamanlarda, sinemalarda gösterime giren filmlerin evde izlenebilmesi haftalarla ifade edilebilecek süreler içinde mümkün oluyor ama Godzilla Minus One bu kurala bir istisna oluşturdu: Film sinemalardan ayrıldıktan sonra ne zaman ve nerede izlenebileceği bilinmiyordu ve çoğu kişi filmin ne zaman düşeceğini soran sosyal medya paylaşımları yapıyordu.

godzilla

Godzilla Minus One nihayet Netflix'te izlenebilir (Toho)


Bununla birlikte, 1 Haziran Cumartesi günü Netflix, BK ve Türkiye de dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde filme ev sahipliği yaptığını açıklayınca abonelerin hepsi heyecanlandı.

Film yorumcusu Joe Russo, X/Twitter'da "Filmleri gerçekten seviyorsanız 2023'teki Top 10'unuzda olması gereken film GODZILLA MINUS ONE, Netflix'te NİHAYET!!!!!" yazarken başka bir kişi şunları ekledi:

Godzilla Minus One lanet bir başyapıt. Bu filmin ne kadar mükemmel olduğunu kelimelere dökemiyorum.

Filmin hayranlarından bir diğeri, "Birçoğu bunu çok uzun zamandır bekliyor" dedi. Bu haber yazıldığı sırada Godzilla Minus One, Birleşik Krallık'ta en çok izlenen 8. filmdi.

Godzilla Minus One, bu yılın ilerleyen aylarında Netflix ABD'ye de gelecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU