Netflix'teki bilimkurgu şov yapıyor: En yakın rakibine 1 milyar dakika fark attı

Kötü eleştiriler izlenme rakamlarını etkilemedi

Atlas'ın yönetmenliğini Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) ve San Andreas Fayı'na (San Andreas) da imza atan Brad Peyton üstleniyor (Netflix)

Jennifer Lopez'in bilimkurgu türündeki yeni filmi Atlas, Netflix'in en çok izlenenler listesinde zirvedeki yerini kaptırmıyor.

Variety'nin aktardığına göre Atlas, 24-30 Mayıs haftasında eğlence sektörüyle ilgili veri sağlayıcısı Luminate'in sıralamasında en çok izlenen film oldu.

1 milyar dakika fark attı

Üstelik sadece bir numara olmakla kalmadı, ilk 10'daki diğer filmlerin her birine büyük fark attı. Listenin ikinci sırasındaki film, Atlas'tan yaklaşık 1 milyar dakika daha az izlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilimkurgunun aldığı olumsuz eleştirilerin ardından bu başarılı rakamlar, 54 yaşındaki Lopez'in ihtiyaç duyabileceği bir haber.

Haftalardır kiralık bir malikanede yaşayan eşi Ben Affleck'le evlilik sorunları yaşadığına dair haberler, Lopez'i kuşatmış durumda.

Öte yandan Live Nation, geçen hafta Lopez'in, yaklaşan turnesinin tamamını iptal ettiğini duyurdu. 

Luminate'in reytinglerine göre Atlas, hafta boyunca 1,3 milyar dakika izlendi. Analiz firmasına göre bu, yaklaşık 11 milyon izlenme anlamına geliyor.

Eleştiriler kötü ama ilgi büyük

En çok izlenen ikinci film, 223 milyon dakikayla bir diğer Netflix yapımı olan Gelinin Annesi (Mother Of The Bride). Romantik komedi türündeki filmin başrollerinde Brooke Shields, Miranda Cosgrove ve Benjamin Bratt yer alıyor.

Amazon Prime Video'nun Paul Crowder yönetmenliğindeki belgeseli The Blue Angels ise 181,4 milyon dakika izlenerek üçüncü sırada yer aldı.

Prömiyerini 24 Mayıs Cuma günü yapan Atlas'ı tam olarak kaç kişinin izlediği belli olmasa da veriler, filme yönelik önemli bir ilgi olduğunu gösteriyor. Bilimkurgu türündeki film, 93 ülkede Netflix'in çok izlenenler listesine girmeyi de başardı.

Atlas için yorumlar hiç de iyi değil. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 19 puan alabildi. 

Filmde başroldeki Lopez'e Simu Liu ve Sterling K. Brown eşlik ediyor. 

Önceki filmi de çok izlenmişti

Lopez'in Netflix'teki bir önceki filmi The Mother, geçen yıl Anneler Günü haftasında gösterime girmiş ve yayın devinin listesinde 4 hafta üst üste zirvede yer almıştı.

The Mother ayrıca, Netflix'in tüm zamanların en çok seyredilen İngilizce filmleri sıralamasında 136 milyondan fazla izlenmeyle 8. sırada yer alıyor. 


Independent Türkçe, Daily Mail, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU