Eleştirmenlerin nefret ettiği Netflix filmi iki günde 28 milyon izlendi

93 ülkede fırtına gibi

54 yaşındaki Jennifer Lopez, filmin özünde bir dostluk hikayesi olduğunu söyledi (Netflix)

Jennifer Lopez'in son Netflix filmi, aldığı tüm olumsuz eleştirilere rağmen yayın platformunda fırtına gibi esiyor.

Atlas, ABD'de Ulusal Anma Günü (Memorial Day) hafta sonunda 28 milyondan fazla izlenirken, Cannes'da dakikalarca ayakta alkışlanan son Mad Max filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı'nı (Furiosa: A Mad Max Saga) seyretmek için sadece 3 milyon kişi bilet aldı.

Lopez'in önceki filmi de çok izlenmişti

Prömiyerini 24 Mayıs Cuma günü yapan Atlas, 28,2 milyon izlenme sayısıyla Netflix'in İngilizce Filmler Listesi'nde zirveye yerleşerek 20 Mayıs haftasında en çok seyredilen yapım oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilimkurgu türündeki film, 93 ülkede Netflix'in çok izlenenler listesine girdi.

Lopez'in Netflix'teki bir önceki filmi The Mother, geçen yıl Anneler Günü haftasında gösterime girmiş ve yayın devinin listesinde 4 hafta üst üste zirvede yer almıştı.

The Mother ayrıca, Netflix'in tüm zamanların en çok seyredilen İngilizce filmleri sıralamasında 136 milyondan fazla izlenmeyle 8. sırada yer alıyor. 

Lopez'in yeni bilimkurgu filmi Atlas için yorumlar hiç de iyi değil. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 19 puan alabildi. 

Alaycı eleştiriler de durduramadı

Sinema yazarlarının alaycı eleştirilerine rağmen Atlas, yine de gösterime girer girmez bir numaraya yerleşti ve zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı.
 


Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) ve San Andreas Fayı'na (San Andreas) da imza atan Brad Peyton'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, Aron Eli Coleite ve Leo Sardarian tarafından kaleme alınan Atlas, yapay zekaya karşı derin bir güvensizlik duyan, zeki ama insan düşmanı bir veri analisti olan Atlas Shepherd'ı merkeze alıyor.

Atlas, hain bir robotu yakalama görevine katıldığında planlar ters gidiyor ve insanlığın geleceğini yapay zekadan kurtarmak için yine yapay zekaya güvenmekten başka çaresi kalmıyor.

Bilimkurgu macerasında Lopez'in yanı sıra Simu Liu, Sterling K. Brown, Gregory James Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla ve Mark Strong da rol alıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, TV Line

DAHA FAZLA HABER OKU