Saadet Partisi: Keşke iktidar olarak Zimbabve'yi, Kongo'yu kıskansaydınız

Saadet Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisinde haftalık olağan grup toplantısını gerçekleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, TBMM Grup toplantısında konuştu. 

"Almanya bizi neden kıskansın?"

Yeni kurulan ülkelere göre dahi Türkiye'nin ciddi bir enflasyon oranına sahip olduğunu dile getiren Tekir şunları söyledi:

Türkiye'de açıklanan TÜİK enflasyonu yüzde 75. Ama dün bağımsızlığını kazanan Zimbabve ile mukayese edildiği zaman yüzde 57, Kongo'da yüzde 46, Sierra Leone 'da enflasyon yüzde 41. Birileri şöyle ifade ediyordu 'Almanya bizi kıskanıyor'. Almanya bizi neden kıskansın ki? Kıskanılacak bir durum, bir tablo söz konusu değil ki.  Ama keşke Almanya'nın bizi kıskanacağı yerde siz Zimbabve'yi kıskansaydınız enflasyon oranları itibari ile. Keşke iktidar olarak siz Kongo'yu kıskansaydınız. Kongo denilen yer daha düne kadar Belçika kolonisi olan yerdi. Ama buna rağmen ekonomiyi düzenlerlerken bize göre ekonomiyi daha aklı selim düzenleme  beceresimi gösteriyorlar? Artık ne anlama geliyorsa!

"Buzdolapları boş"

Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle buzdolaplarının boş olduğunu dile getiren Tekir sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir dönem ifade edildi. 'Bizden önce buzdolabı yoktu' öyle değil de, hadi diyelim öyle.  Bugün siz varsınız, buzdolabı da var. Ama içinde meyve sebze yok. Et yok, süt yok, süt ürünlerinin çoğu yok. Bir başka ifade ile çocuklarımızın beslenmesini sağlayacak temel gıda ürünleri yok. Son 3 yıl içerisinde 2 lira olan soğan 17 liraya çıkmış. Patates 2 liradan  21 liraya çıkmış. Domates 5 liradan 35 liraya yükselmiş. En temel gıda ürünleri dolaba girmez olmuş. Neden? Yanlış ekonomi politikaları nedeni ile. Ben dolapta ıstakoz yok demiyorum ki. Vatandaşımız bilmez, birileri bilse de! 
Pirinç 3 yıl içerisinde 40 lira zamlanmış, nohut 60 lira zamlanmış, kuru fasulye 70 lira artış kaydetmiş. Bahsettiğim ürünler her kesimin mutfağına giren ürünler.  Son bir yılda et fiyatları ve yemek yeme maliyeti yüzde 100'ün üzerine çıkmış. Sıvı yağ bir yılda yüzde 170 nispetinde zamlanmadı mı? Bekar bir işçinin maliyeti 24 bin TL'yi aşmadı mı? Ülkemizde yardıma muhtaç yoksul insan sayısı 20 milyonun üzerinde değil mi? Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde 20 bin TL'ye dayanmadı mı? Sormak lazım milletimiz yaşayıp gördüğüne mi inansın? yoksa sizin algı politikalarınıza mı inansın?

"En zengin yüzde 5, servetin yüzde 59'una sahip"

Eski bakan Nureddin Nebati döneminde uygulamaya sokulan Kur Korumalı Mevduat sistemini de hatırlatan Prof. Dr. Sabri Tekir şöyle konuştu:

Türkiye nüfusunun yüzde 1'lik kesimi Türkiye'deki servetin yüzde 40'ına sahip. En zengin yüzde 5'lik kesimi Türkiye'deki servetin yüzde 59'una sahip. En zengin yüzde 10'luk kesim Türkiye'nin servetinin yüzde 69'una sahip. Geriye ne kadar kalıyor? Geriye sadece yüzde 31'lik kısım kalıyor. Bu kısımda nüfusun yüzde 90'ına ait.

Asgari ücretlinin alım günün yandaşlara verilen bir kaç maaş ile kıyaslamanın mümkün olmadığını söyleyen  Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, iktidarın ileriyi kestiremeyen ekonomi politikaları nedeni ile Türkiye'nin dünyada enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler arasında yer aldığını ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU