Siyasiler ve STK’lardan kayyum tepkisi: Reddediyoruz, görevlendirme geri çekilmelidir

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını sosyal medya hesabından eleştirdi. Özel şu ifadeleri kullandı:

Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz.

Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir.

Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!

KESK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) de kayyum kararına tepki gösterdi. KESK’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması kabul edilemez.

Kürt halkının seçme seçilme hakkını dahi yok sayan bu girişim karşısında dayanışma içinde mücadele edeceğiz.

Van’da denendi, halkın duvarına çarptı; Hakkari’de yine , yeni bir darbe! Kayyum halkın iradesine el koymadır; “orada” olan orada kalmaz/kalmıyor bu bilinçle ve duyarlılıkla demokrasi mücadelesini hep birlikte yükseltmeliyiz!

Bu girişim  karşısında dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğiz..

TİP

Türkiye İşçi Partisi de yaptığı açıklamada, “Kayyum zihniyetinin karşısındayız” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

31 Mart’ta DEM Parti’den seçilen Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı.

Her fırsatta hukuku katleden ve halk iradesini gasbeden AKP iktidarıyla mücadeleyi yükselteceğiz. Kayyum zihniyetinin karşısındayız. DEM Parti ile dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU