İsrail Refah ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı

Gantz'ın partisi Knesset'i feshetmek için yasa tasarısı sundu

İsrail güçlerinin çekilmesinden sonra Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki evlerini incelemek için geri dönen Filistinliler / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Philadelphia(Selahaddin) Koridoru’nun kontrolünü ele geçiren İsrail ordusu, güneydeki Refah kentinin yanı sıra Batı Şeria'daki bazı kentlerde de operasyonlarını yoğunlaştırdı. Refah'taki görgü tanıkları, pazar günü yoğun nüfuslu kentin dış mahallelerindeki yerinden edilmiş kişiler kampının ölümcül bir şekilde bombalanmasına yönelik uluslararası öfkeye rağmen dün ağır topçu ateşi ve silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre şehrin doğusunda operasyonlara başladıktan sonra batıya doğru ilerleyen İsrail güçleri, üç hafta içinde yaklaşık bir milyon insanın kitlesel kaçışına yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda Batı Şeria dün İsrail ordusunun Ramallah, Nablus, Cenin, Salfit, Beytüllahim, Kalkilya, Tubas, Tulkerim, El Halil ve Eriha şehirlerine baskın düzenlemesi, Filistinlilerle çatışmaya girmesi, bazılarını öldürmesi, bazılarını yaralaması ve gözaltına alması, döviz bürolarını basması ve Ramallah'ın eski pazarını yakmasıyla en şiddetli günlerinden birini yaşadı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'un güneyinde bir askeri kontrol noktasında iki İsrail askerinin öldürülmesinden saatler sonra, Batı Şeria'da İsrail'in bir ‘savunma savaşı’ başlatması gerektiğini söyleyerek, Batı Şeria şehirlerini ‘harabeye’ çevirmekle tehdit etti.

Diğer taraftan Benny Gantz'ın partisi Knesset'i feshetmek ve erken seçim çağrısı yapmak için bir yasa tasarısı sundu. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisi ise buna, İsrail'in birliğe ihtiyacı olduğunu ve hükümeti feshetmenin savaş çabalarına zarar vereceğini söyleyerek karşılık verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU