Baby Reindeer'ın yıldızı, Martha'yı canlandırmanın "duygusal açıdan ağır" deneyimini anlattı

Aktris, "Vücudunuz rol yaptığınızı anlamıyor" dedi

Jessica Gunning, Netflix'in sevilen dizisi Baby Reindeer'da Martha rolünde (Netflix)

Jessica Gunning, Richard Gadd'ın Netflix dizisi Baby Reindeer'da Martha Scott'ı oynamanın zihinsel ve fiziksel açıdan yorucu bir deneyim olduğunu söyledi.

Dizide Gadd, çalıştığı barda Martha adında yalnız ve akıl hastası bir kadınla tanıştıktan sonra onun tarafından takip edilen kurgusal bir versiyonunu canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gunning, Gadd'ın ısrarlı takipçisini canlandırmanın 17 yıllık kariyerinde ilk kez bir rolün dizi çekimleri bittikten sonra da peşini bırakmadığını ifade etti. 

Radio Times'a konuşan oyuncu, Martha'nın "rolünün hissini" ve Baby Reindeer'ın çekimleri bittikten sonraki "deneyimin hissini" değiştirmek için mücadele ettiğini açıkladı.

Aktris, "Özellikle otobüs durağındaki ya da Donny'nin [Gadd] Martha'yı evine geri götürdüğü sahneler gibi yüksek yoğunluklu sahnelerin çekildiği günler duygusal olarak ağırdı" dedi.

Bazen vücudunuz gerçekten rol yaptığınızı anlamıyor. Hepimizde o deneyimi yaşamışız gibi bir adrenalin vardı.

O yoğun duygusal durumda kalıyordum.

Gunning'in bu açıklaması daha önce Netflix dizisine ilham veren gerçek kişilerin kimliklerini ortaya çıkarmaya çalışan dizi hayranlarına tepki göstermesinin ardından geldi.
 

Jessica Gunning, Baby Reindeer'da Martha rolünde (Netflix)
Jessica Gunning, Baby Reindeer'da Martha rolünde (Netflix)


Hikaye gerçek olaylara dayanıyor olsa da Gadd, ilgili kişilerin kimliklerini korumak için isimleri ve hikayenin belirli ayrıntılarını değiştirmişti.

Glamour'a konuşan Gunning, "Bence bu gerçekten çok büyük bir utanç çünkü bu, diziyi doğru düzgün izlemediklerini gösteriyor" demişti. 

Netflix ve Richard [Gadd] kimliklerin gizli tutulmasını sağlamak için aşırı çaba sarf etti ve bunun bir sebebi vardı. 

Kendisinin "gerçek" Martha olduğunu iddia eden 58 yaşındaki İskoç avukat Fiona Harvey, Baby Reindeer hayranlarının dizide yer alan sosyal medya paylaşımlarını kendisininkiyle eşleştirerek “maskesini düşürmesinin” ardından bu ay Piers Morgan'ın Uncensored programına katılarak "yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmıştı".
 

Richard Gadd ve Gunning, Baby Reindeer'da (Netflix)
Richard Gadd ve Gunning, Baby Reindeer'da (Netflix)


10 milyondan fazla izlenen röportaj sırasında Harvey, herhangi bir suçtan hüküm giydiğini reddetmiş ve Netflix dizisinin bunu öne sürmesinin "iftira" olduğunu belirtmişti. Ayrıca yayın hizmetini dava etmekle tehdit etmişti. 

65 milyon kişi tarafından izlenen ve "bu gerçek bir hikaye" ifadesine yer veren Baby Reindeer'da, ısrarlı takipçi "Martha"nın hapse girdiği öne sürülüyor. Ancak bunu kanıtlayacak çok az kanıt bulunmuştu.
 

Fiona Harvey, Piers Morgan'ın Uncensored programında (YouTube)
Fiona Harvey, Piers Morgan'ın Uncensored programında (YouTube)


İskoç milletvekili John Nicolson, Parlamento komitesine dizide anlatılanların doğruluğunu kanıtlaması için Netflix'e mektup yazdı.

Netflix yöneticisi Benjamin King; Kültür, Medya ve Spor Komitesi'ne şöyle dedi:

Yazar ve başrol Richard Gadd'ın hüküm giymiş bir ısrarlı takipçinin elinde maruz kaldığı korkunç istismarın gerçek bir hikaye olduğu açıktır.

Ancak Nicolson, bu kanıtın "tartışmalı" olduğunun açık olduğunu söyledi ve şirkete “ortaya attıkları iddiayı kanıtlamalarını istemek” için yazacağını belirtti.

The Independent yorum için Netflix'le iletişime geçti ancak henüz yanıt alamadı. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU