Bono'dan tartışmalı açıklama: "Coldplay'in bir rock grubu olmadığı aşikar"

"Rock kurallarıyla yargılanmamalılar"

Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman, Will Champion ve Phil Harvey, Coldplay'i oluşturuyor (AFP)

U2'nun solisti Bono, BBC Sounds'un 8 bölümlük Music Uncovered: The Genius Of Coldplay programına konuştu.

64 yaşındaki İrlandalı, 1997'de Londra'da kurulan Coldplay'in odak noktasına alındığı podcast'te dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bono, konu Coldplay'in ikinci albümü A Rush Of Blood to the Head'deki Clocks parçasına gelince şöyle konuştu:

İlk duyduğumda 'Şimdi bu parça diğerlerinin şarkılarının hepsinden daha iyi' hissine kapıldım. Coldplay'in bir rock grubu olmadığını söylemeliyim. Umarım bu aşikardır. Orada The Isley Brothers gibi şeylerden çok daha ilginç bir şeyler dönüyor. Rock kurallarıyla yargılanmamalılar. Pek çok rock oluşumunu besleyen kaynak kontrolsüz öfkedir. Coldplay'in müziği bir başka kaynaktan besleniyor ve bunu en iyi şekilde Clocks parçasında görebilidiğimizi düşünüyorum.

Coldplay'in bu yıl Glastonbury'de çalması bekleniyor. Diğer yandan hayranlar, grubun geleceği hakkında endişeli. Zira solist Chris Martin, 2025'te müzik yapmayı bırakacaklarını açıklamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Martin, 2021'de açıklamasında "Size şunu söyleyebilirim: Son normal albümümüz 2025'te çıkacak ve ondan sonra sadece turne yapacağımızı düşünüyorum. Belki sonrasında başkalarıyla işbirliği yapabiliriz ama Coldplay kataloğu sonlanmış olacak" demişti.

Music Of The Spheres turnesini sürdüren grup 26-30 Haziran'da Birleşik Krallık'ta düzenlenecek Glastonbury'den önce Atina, Bükreş, Budapeşte ve Lyon'da konser verecek.

Coldplay, 7 Grammy kazanıp dünya çapında 100 milyonu aşkın albüm sattı.

Bono

Gerçek adı Paul David Hewson olan Bono, 8 Mayıs 2022'de savaşın sürdüğü Kiev'deki bir bomba sığınağında konser vermişti (AFP)​​​​​​


1976'da kurulan U2, müzik endüstrisinin en başarılı gruplarından biri olarak kabul ediliyor. 4 kişilik grup, 175 milyondan fazla albüm sattı ve 22 Grammy ödülü kazandı.

Özellikle Bono, siyasi açıklamalarıyla dikkat çekiyor. U2'nun Las Vegas'taki Sphere'de önceki aylarda verdiği konser sırasında şarkıcı, 7 Ekim'de İsrail'de düzenlenen müzik festivali Supernova'da gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmuştu.

Bir şarkısının sözlerini değiştirerek "Davud'un Yıldızları, canınızı aldılar ama onurunuzu alamadılar" diyen Bono'ya Pink Floyd'dan Roger Waters sert bir tepki göstermişti:

Bono'yu tanıyan herkes gidip onu ayak bileklerinden tutup sallamalı...Ta ki kocaman bir pislik olmayı bırakana kadar.

Filistin destekçiliğiyle bilinen 80 yaşındaki Waters, "Davud'un Yıldızları hakkında şarkı söylemesi hayatımda gördüğüm en iğrenç şeylerden biriydi" de demişti.
 

Independent Türkçe, NME, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU