Ünlü oyuncu kült filmin senaryosunu parçaladığını itiraf etti

"Çekimlerine 6 hafta harcadığımız sahneleri yeniden yazardı"

Kubrick'in son filmi olan 1999 yapımı Gözleri Tamamen Kapalı, Arthur Schnitzler'in Rüya Romanı (Dream Story) eserinden uyarlanmıştı (Warner Bros)

Ünlü oyuncu Nicole Kidman, oynadığı karakterlerin stresini beraberinde eve götürmemek için Gözleri Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut) da dahil olmak üzere tüm senaryolarını parçaladığını itiraf etti.

"Yük gibi geliyor"

Amerikan Film Enstitüsü (AFI) Yaşam Boyu Başarı Ödülü galası öncesinde Los Angeles Times'a konuşan Kidman, "Yük gibi geliyor" diyerek ekledi:

Hepsi tavan arasında ya da bodrumda duracak. Ben seyahat eden bir oyuncuyum ve bir bavulla yaşayabilirim. Hayata bu şekilde yaklaşıyorum çünkü her zaman her şeyi bir bavula koyup yoluma devam etmek zorunda kaldım.

Anın içinde olmak Kidman'ın büyüsünün bir parçası ve Doğum (Birth) filminde birlikte çalıştığı yönetmen Jonathan Glazer, bunu gayet iyi biliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

59 yaşındaki Glazer da Los Angeles Times'a konuştu ve Kidman'la birlikte çalışmanın nasıl bir deneyim olduğunu anlattı.

İlgi Alanı'yla (The Zone Of Interest) Oscar kazanan yönetmen, "Bazen üç ya da dört sayfalık diyalog, ertesi gün çekilmek üzere gece yarısı Kidman'ın evine gönderilirdi. Önceden hazırlananlardan tamamen farklıydı" diyerek ekledi:

Sabah gelirdi, hiç geç kalmazdı, yeni replikleri mükemmel bir şekilde bilirdi ve asla şikayet etmezdi.

"Harika yazıları öğrenmek kolaydır"

Kidman bu deneyimle ilgili şunları ekledi: 

Jonathan'la çalışırken o sayfaları gece geç saatlerde alırdım ve bu muhteşemdi çünkü yazı çok iyiydi. Harika yazıları öğrenmek kolaydır. Bu asla bir sorun değildir. O kadar iyi olmadığında, o zaman başka bir hikaye.

56 yaşındaki Kidman'a göre, Kubrick'le çalışma süreciyse pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde daha fazla esneklik gerektiriyordu. 

"Yeniden yazardı"

Kidman, usta yönetmenle mesaisini şöyle anlattı: 

Stanley, çekimlerine 6 hafta harcadığımız sahneleri yeniden yazardı. Siz de 'Tamam. Harika. Peki bu sefer nasıl hayal ediyorsun?' diyordunuz.

Röportajda babasının ölümü ve ölümden sonraki yaşama olan inancından da bahseden Kidman, "Fikirlere açığım ve değişip dönüşüyorum ve büyüyorum" dedi.


Independent Türkçe, IndieWire, Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU