Washington: Gazze'deki esirlerle ilgili görüşmelerde yeni bir ivme görünüyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan “Katar ve Mısır'ın yanı sıra İsrail'in de katılımıyla ileriye dönük bir yol bulmak için yeni çabalar sarf ediliyor” dedi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan / Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirmeyi ve kalan İsrailli esirleri serbest bırakmayı amaçlayan görüşmelerde yeni bir ivme gördüğünü belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre Sullivan, MSNBC'ye verdiği röportajda, “Bence şu anda Katar ve Mısır'ın yanı sıra İsrail'in de katılımıyla ileriye dönük bir yol bulmak için yeni çabalar sarf ediliyor” dedi.

Sullivan, “Bu esir değişimi görüşmelerinde yeni bir ivme ve yeni bir soluk görüyor muyum? Bence görüyorum” ifadelerini kullandı.

Axios internet sitesinin aktardığına göre, İsrailli yetkililer dün Mısırlı muhataplarına, İsrail'in Refah'ı işgal etmeden önce esirlerin serbest bırakılması için Hamas ile anlaşmaya varmak üzere ‘son bir şans’ vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Axios'a konuşan bir yetkili, “İsrail Mısır'a Refah operasyonu hazırlıklarında ciddi olduğunu ve Hamas'ın ayak sürümesine izin vermeyeceğini bildirdi” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU