Amman’da düzenlenecek ‘Raşid Tasavvuf’ konferansında İslam’da tasavvuf konuşulacak

Amman’da, Raşid Tasavvuf: Kökleri, Görüşleri ve Medeniyetin İnşasındaki Rolü başlıklı uluslararası bir konferans düzenlenecek. Birçok önemli konuğu ağırlayacak konferansta İslam’da tasavvuf irdelenecek

Raşid Tasavvuf: Kökleri, Görüşleri ve Medeniyetin İnşasındaki Rolü başlıklı konferans Amman'da Kraliyet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek /Fotoğraf: Twitter

Wasatyea Küresel Kulübü ve Arap Düşüncesi Kulübü’nün (ATF) hazırladığı ‘Raşid Tasavvuf: Kökleri, Görüşleri ve Medeniyetin İnşasındaki Rolü’ başlıklı konferans Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenecek.

Yemen, Suriye, Irak, Sudan, Türkiye, Fas ve Irak Kürdistan Bölgesi’nden çok sayıda ilim adamı ve aydının katılacağı konferans 18 Eylül 2019’da Kraliyet Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Ürdünlü ilim adamlarının da katılacağı konferansta tasavvuf, maneviyat ve materyalizm arasında tasavvuf, tasavvufta siyasi görevlendirme, tasavvuf ve psikolojik boyutları, tasavvuf ve toplumsal etkileri, Ürdün’de tasavvuf ve diğer İslami akımlarla ilişkisi, tasavvufun insani ve medeni boyutları, dinin yaygınlaştırılması ve kimliğin korunmasında tasavvufun rolü konuları tartışılacak.

Fikri ve kültürel kurumlardaki önemli Ürdünlü isimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gençlik kulüpleri de konferansa davet edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU