Peaky Blinders'ın yaratıcısı: İşçi sınıfından kişilere acımayın

Steven Knight, "Çok katlı binanın tepesinde yaşıyorsanız tüm dünyayı görebilirsiniz" dedi

(Reuters)

Steven Knight işçi sınıfından kişilerin hayatlarının "güzel ve büyüleyici" olabileceğini, onlara acımaya gerek olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peaky Blinders'ın bir demircinin oğlu olan yaratıcısı, başrollerinde sektöre yeni katılan oyuncu Levi Brown, Peaky Blinders'da rol alan Jordan Bolger ve Downton Abbey'yle tanınan Michelle Dockery'nin yer aldığı BBC'nin tartışmalı yeni draması This Town'ın yapım aşamasını anlattı.

6 bölümden oluşan dizi, bir müzik grubunun şiddet ortamında kuruluş öyküsünü anlatırken, "çılgınlık döneminden yaratıcı bir dehanın çıkabileceğini" gözler önüne seriyor.

Radio Times'a konuşan 64 yaşındaki Knight, hem mekanın hem de topluluğun tasvirini doğru şekilde yapmak için hevesli olduğunu söyledi.

Peaky Blinders'da da olduğu gibi, yönetmenlere söylediğim ilk şey şuydu: Bu, 'Ne yazık, zavallı işçi sınıfından kişiler!' değil. Bu güzel ve büyüleyici. Bu Vahşi Batı, bu mitoloji.

Sözlerine kentsel alanları överek devam etti:

Eğer çok katlı binanın tepesinde yaşıyorsanız tüm dünyayı hatta Dünya'nın eğriliğini bile görebilirsiniz. Buralara belli bir düşünce yapısıyla baktığınızda inanılmaz derece görkemli olduklarını görürsünüz.

Sheridan Smith'in başrolünü oynadığı The Moorside'ı da yöneten dizi yönetmeni Paul Whittingon'la birlikte çalışan ikili, toplu konutlar da dahil işçi sınıfı mekanlarının enerjisini ve ruhunu yakalamak için çalıştı.

Knight, PA'e verdiği röportajda, "Fikir, [toplu konut] bloklarının ve sosyal konutların güzel görünmesi" diyerek bunların olumsuz bir ışık altında algılanabileceğini kabul etti. Yazar, diziyi "Birmingham ve Coventry'ye aşk mektubu" diye nitelendirdi.
 

Levi Brown
Dizinin başrolünde sektöre yeni katılan oyuncu Levi Brown yer alıyor (BBC)


Ortama sadık kalmanın yanı sıra Knight, hikayedeki kahramanının karakterinde ve özgüveninde işçi sınıfı ruhu deneyiminden bir şeyler yakalamayı umuyordu.

O dönemde işçi sınıfından kişiler arasında büyük bir kibir ve toyluk vardı; ne olduğunuza ve neyi başarabileceğinize dair önceden var olan bir tanım olmadığı, sadece istediğinizi yapabileceğiniz fikri vardı. Artık bu ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Knight daha önce de Oscar ödüllü aktör Cillian Murphy'nin Tommy Shelby'yi canlandırdığı, Midlands bölgesinde geçen hit dizi Peaky Blinders'ın yaratıcısı olarak övgüler almıştı.

"BBC Televizyonunda Temsil ve Tasvir" başlıklı 2018 tarihli Ofcom raporunda, "Dizinin şehrin yoksul bir bölgesindeki suçlu bir aileye odaklanmasına rağmen klişeler yerine karmaşık karakterler sunmasını ve ek katman olarak otantik bir şekilde gösterilen tarihi ortamın kişiler [bölge halkı] tarafından sevildiği" kaydedilmişti.

This Town, 31 Mart Pazar günü yayımlanacak ve tüm bölümleri Birleşik Krallık saatiyle 06.00'da BBC iPlayer'da anında izlenebilecek. İlk bölüm daha sonra saat 21.00'de BBC One'da yayımlanacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU