Mekke’de bugün ‘İslam Mezhepleri Arasında Köprüler Kurmak’ adlı konferans düzenleniyor

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in himayesinde, bugün Mekke’de İslam mezhepleri arasında anlayış ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bir konferans düzenlenecek

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz (Şarku’l Avsat)

Dünya İslam Birliği (Rabıta) tarafından düzenlenen ‘İslam Mezhepleri Arasında Köprüler Kurmak’ adlı konferansa, müftüler ve çeşitli İslam mezheplerinden üst düzey alimlerin katılması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konferans, ortak hedeflere hizmet edecek şekilde mezheplerin aralarındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan içeriğiyle, birleşik bir İslami perspektif gerektiren temel konularda İslam mezhepleri arasındaki anlayış ve iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Konferans aynı zamanda, mezhep çatışmasını körükleyen ve İslam kardeşliğinin değerlerine zarar veren mezhepçi aşırılığın söylem ve uygulamalarına karşı çıkmayı hedefliyor.

Katılımcılar saygılı diyalogu ve herhangi bir İslam mezhebine karşı hakaret veya küçümsemeden kaçınmanın önemini vurgulayacak.

Konferans, ‘İslam Mezhepleri Arasında Köprü Kurma Belgesi’ aracılığıyla İslami farkındalığın artırılmasına yönelik bir yol haritası geliştirmeyi amaçlıyor.

Konferansın sonunda yayınlanması beklenen bu belgede, önde gelen İslam alimleri ve müftüler tarafından sunulan çeşitli bilimsel konular ele alınacak.

Belgede ayrıca, İslami değerlere uygun olarak mezhepler arasında güven ve işbirliğinin artırılması konusuna da vurgu yapılacak.

İslam alimlerini birleştirmedeki önemli rolünün bilincinde olan Rabıta, konferansın İslami değerlere dayalı İslami mezhepler arasında güven ve işbirliğini geliştirmedeki önemini vurguladı.

Rabıta Genel Sekreteri ve Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Dr. Muhammed El-İsa, birliğin konseyleri ve kurumları adına, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a konferansa verdikleri destek için teşekkür etti.

Dr. İsa ayrıca, Cenab-ı Allah’tan, bu desteklerinin yanı sıra İslam ve Müslümanlara yaptıkları hizmetlerin karşılığını kendilerine vermesini niyaz etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU