İmamoğlu: Benimle uğraşmayı bırakın, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözün

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kağıthane Halk Buluşması'nda konuştu

Fotoğraf: Twitter

İmamoğlu, atam bekleyen öğretmenlere değinerek, “Ekrem İmamoğlu ile uğraşmayı bırakın. Atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu "Kıymetli öğretmenlerimiz atama konusunda çok sıkıntılı ve öfkeli. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile uğraşmayı bırakın. Atanamayan öğretmenlerin dertlerini çözün. Biz gücümüzü kimseyi ayırmamaktan alıyoruz. Biz çok güçlü İstanbul İttifakıyız. Bu ittifak çok güzel işler başardı, başarmaya da devam edecek. 650 bin annemizin cebine anne kartı koyduk, kreşlerimize çocuklarımızı davet ettik. 100 bin gencimize burs dağıttık" diye konuştu.

İstanbul Kağıthane’de yurttaşlara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Çalışsalar işsizlik bu kadar yüksek olur mu?"

İsrafçılar gitti, icratciler geldi. Rantçılar gitti halkçılar geldi. Hem de Cumhuriyet’in Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden halkçılar geldi. Enerjimizin kaynağını merak edenlere şöyle söyleyin, Ekrem İmamoğlu’nun enerjisinin kaynağı çarşıda pazarda, enerjisinin kaynağı güzel annelerimizle konuşurken, dertleşirken… Halkın sevgisinden enerjimizi alıyoruz. Ama onlar bunu anlayamaz. Çünkü onlar çarşıya, pazara gidebilirlermi ? Gidemezler. Yüzleri yok. Sorulara cevapları yok. Tembeller, çalışmıyorlar. Çalışsalar emeklilerimiz bu kadar mağdur olur mu? İşsizlik bu kadar yüksek olur mu?

"Devlet görgüsü yok"

Bunlarda devlet görgüsü de yok. Bu dediklerimi biz yaparız. Çünkü biz halkı düşünürüz. Oradaki eczane, pazar ne olacak biz düşünürüz. Onlar bunu dert etmez. Onlar bir yerden talimat geldi ya kaça kaça giderler. Ama onları halk olarak dize getirdiler. Şimdi Oy için gelmek istiyorlar. Bunlar Seçimden sonra onu unuturlar. Kağıthane’de seçimi kazanın o hastane koşa koşa gelecek. Onların dediğini yapmazsanız değerli olursunuz. Uzlaşı içinde olan biziz. Emekli bize diyor ki ‘Yanıyorum. Bu yaşa geldim 5 evladıma 5 daire yaptım. Emekli oldum bu devletim beni 5 evladına muhtaç yaptı’ diyor. Bundan daha acı feryat olmaz. Bunu duymayan akıl o akıl. Ama İstanbul’da nasıl katkı sunarım diyen akıl da halkçı Ekrem İmamoğlu ve ekibi aklı. 9 bin lira kira desteği vereceğiz. Bir evi var dönüştürmesi lazım yüzde 65’ini biz karşılayacağız. Mesele insanını hissetme meselesi. Çocuklarımıza kreş açtık. Süt dağıtıyoruz. Kent Lokantası açıyoruz. Sosyal yardımları 6 kat artıyoruz. Siyaset yapmıyoruz halkımıza hizmet ediyoruz. Onlar için siyaset amaç parti amaç partilerinin liderini kutsallaştıran anlayış… Bizim kutsalımız bizim insanımız. Kim olduğuna bakmayız. Yaratandan ötürü seviyoruz.

Emeklilere 10 bin TL pazar desteği, o aileye her gün halk ekmekten 1 ekmek desteği vereceğiz. Binaları dönüşüyor ve emekliyse 9 bin TL kira desteği, depreme dayanıksız evini dönüştürmesi için yüzde 65'ini de biz karşılayacağız. Onun için biz kent lokantası açıyoruz. Onun için biz sosyal yardımları 6 kat artırıyoruz. Siyaset yapmıyoruz, halkımıza yardım ediyoruz.

"Onlar için liderleri kutsal, bizim için insanımız"

Onlar için partilerinin lideri kutsal. Bizim için kutsal insanımız. Biz insanımızı yaradan da ötürü seviyoruz. İhmalleri, ihanetleri tarihe gömmeye hazır mıyız? Bunlar bizi seyrederken bile yorulacaklar. Ama biz İstanbul'daki görevimizi yerine getiriyoruz. Kağıthane'den vatandaşlarımız artık kolaylıkla birçok noktaya ulaşabiliyor. Teknoloji atolyesini açtık. Gürsel'de bir camii açtık. Oraya güzel otoparklı bir proje hazırlıyoruz. Tonguç başkanım benim yol arkadaşım. Geçtiğimiz 5 yılda hep yanımda görürsünüz... Onlara talimat gelince yapıyorlar. Kimden geldiğini merak eden var mı? Biliyorsunuz zaten kim olduğunu. Tonguç başlan talimatı milletten alacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU