Çığlık'ın yıldızı, yeni filmde geri dönüyor

Oyuncu o zaman stüdyonun teklifinin "seriye kattığı değere denk olmadığını" söyleyerek Çığlık 6'dan ayrılmıştı

(AP)

Neve Campbell, stüdyoyla yaşadığı ücret anlaşmazlığı nedeniyle Haziran 2022'de korku-slasher serisi Çığlık'tan (Scream) ayrılmasının ardından Çığlık 7'de geri döneceğini açıkladı.

İlk 5 film boyunca serinin geri dönen kahramanı Sidney Prescott'u canlandıran 50 yaşındaki oyuncu, haberi 12 Mart Salı günü bir Instagram gönderisiyle paylaştı.

Campbell, film senaryosunun kapağının fotoğrafıyla birlikte "Sidney Prescott geri dönüyor!!!!" diye yazdı.

Çığlık filmlerinde Sidney'yi canlandırmak benim için her zaman büyük bir zevk ve onurdu. Bu filmlere ve benim için ifade ettiklerine duyduğum minnet hiç azalmadı. Sidney'yi ekrana geri getirmemin, en saygılı şekilde istendiğini söylemekten dolayı çok mutlu ve gururluyum ve daha fazla heyecanlanamazdım.

Çığlık 6'nın gösterime girmesinden yaklaşık bir yıl önce Campbell stüdyonun teklifinin, "seriye kattığı değere denk olmadığını" açıklayarak filmi bırakmıştı. Oyuncu yaptığı açıklamada "Bir kadın olarak kariyerimde, özellikle de Çığlık sözkonusu olduğunda, değerimi ortaya koymak için son derece sıkı çalışmak zorunda kaldım" demişti.

Campbell ayrıca ilk Çığlık (1996) filmi, Çığlık 2 (1997) ve Çığlık 4'ü (2011) yazan ve yeniden başlatılan 2022 yapımı Çığlık ve onun 2023'teki devam filminin yönetici yapımcılığını üstlenen senarist ve yönetmen Kevin Williamson'ın 7. filmin yönetmen koltuğunda oturacağını da açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu "Bu onun bebeğiydi ve onun parlak zekası bu dünyayı hayal etti. Kevin sadece bir sanatçı olarak ilham kaynağı değil, aynı zamanda uzun yıllardır değerli bir dost. Çığlık'ın muhteşem hayranları, umarım siz de benim kadar heyecanlısınızdır. Sette görüşmek üzere" diye ekledi.

Sıradaki filmi yönetmek üzere ilk başta Christopher Landon getirilmişti fakat sinemacı projeden resmen ayrıldığını aralıkta açıklamıştı. Ölüm Günün Kutlu Olsun'un (Happy Death Day) yönetmeni o zaman "Bu kabusa dönen rüya gibi bir işti. Ve bu işe dahil olan herkes için yüreğim parçalandı. Herkes için. Ama artık devam etme zamanı geldi" diye tweet atmıştı.
 


Landon'ın Çığlık 7'den ayrıldığını açıklamasından bir ay önce, 2022'de yeniden başlatılan filmle beraber Çığlık'ta ilk kez rol alan Melissa Barrera, Instagram'da İsrail-Hamas savaşı hakkında yaptığı yorumların filmin yapım şirketi Spyglass Media tarafından antisemitik olarak algılanması üzerine yaklaşan filmden kovulmuştu.

Kovulmasını ele alan Barrera, Instagram paylaşımlarının "tartışmalı olmaması gerektiğini" savunmuştu. Rolling Stone'a kovulmasıyla ilgili konuşan oyuncu "Bunu yaşayan ilk kişi ben değilim ama bu şoke ediciydi" demişti.

Landon daha sonra Barrera'nın "şoke edici" kovulmasının kendisinin işi olmadığını doğrulamıştı. Yönetmen şöyle demişti:

Her şey berbat. Bağırmayı kesin. Bu bana kalmış bir karar değildi.

Tepelerde'nin (In the Heights) 33 yaşındaki yıldızının kovulmasından bir gün sonra, rol arkadaşı Jenna Ortega'nın da programındaki çakışmalar nedeniyle seriden ayrıldığı bildirilmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU