Jimmy Kimmel, Oscar gecesinde yıldızları kızdırdı

Ünlü aktrisin öfkelenerek "Hıyar" dediği iddia edildi

Emma Stone, filmin "cinsiyetçi" ve "istismarcı" olduğu suçlamaları karşısında "O sahnelerin hiçbirinde onu bir çocuk olarak görmedim" demişti (AFP/ABC)

96. Oscar Ödülleri, dün gece ABD'nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geceye 7 dalda ödül kazanan Oppenheimer'ın yan sıra sunucu Jimmel Kimmel'ın şakaları damga vurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jimmy Kimmel, dün Oscar Ödülleri'nde yaptığı bomba gibi açılış monoloğunda Robert Downey Jr'ın geçmişteki uyuşturucu kullanımını diline dolarken aktris Emma Stone'u da kızdırdı. 

Hollywood'un en büyük gecesinde 4. kez sunuculuğu üstlenmek üzere geri dönen 56 yaşındaki komedyen, sahneye çıktığında yıldız isimlere bol bol sataştı.

Oppenheimer'la En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan 58 yaşındaki Downey Jr. törenin hemen başında Kimmel'ın, aktörün geçmişteki bağımlılıklarına atıfta bulunarak yaptığı kaba şaka karşısında taş kesildi.

Soğuk şaka eleştirildi

Kimmel, şöyle dedi: 

Ve Robert Downey Jr, kariyerinin en yüksek noktalarından birinde.

Downey Jr bunu takdirle karşılayarak "Haklısın" anlamına gelen bir jestle burnuna dokununca Kimmel ekledi: 

Tam isabet mi oldu yoksa yaptığın uyuşturucu hareketi miydi?

Aktör kameraya bakarken pek de neşeli görünmediği için şakanın başarısız olduğu yorumları yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları ve Oscar izleyicileri, Kimmel'ı aktörün geçmişteki madde bağımlılığıyla ilgili şakaları nedeniyle eleştirdi.
 


Emma Stone'u da kızdırdı

Daha sonra Kimmel, Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos imzalı Zavallılar'daki (Poor Things) performansını alaya aldığı Emma Stone'u da öfkelendirmiş gibi göründü. 

Filmin seks sahneleriyle ilgili şaka yapan Kimmel, "Zavallılar'ın televizyonda göstermemize izin verilen tüm bölümleri bunlardı" dedi.
 


Bu şakanın ardından Stone'a dönen kameralar, oyuncunun pek de etkilenmemiş bir yüz ifadesi takındığını ekranlara getirdi. O sırada 35 yaşındaki aktrisin, eşi Dave McCary'ye dönüp anlaşılması güç bir şey söylediği görüldü. İki Oscarlı yıldızın dudak hareketlerini okuyanlar, Kimmel'a "Hıyar" dediğini öne sürdü.

Emma Stone hayranları sosyal medyada oyuncuya destek vererek şakasından ötürü Kimmel'ı eleştirdi. 

Bir kullanıcı Kimmel'a imalı bir "teşekkür" ederek şöyle yazdı:

Zavallılar'ın tamamen seksle ilgili olduğunu ve bir kadının toplumsal dayatmaları reddedip adalet ve eşitlik için ayakta durma hikayesinin tamamını içermediğini ima ettiğiniz için çok teşekkür ederim.


Independent Türkçe, Daily Mail, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU