İmamoğlu'ndan Kurum'un sahnede 8 adım atmasına tepki: Ben böylesi bir kötü espri duymadım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beşiktaş kulubü ziyaretinden sonra, Gaziosmanpaşa’da Yaşam Merkezi açılışına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü ziyaret etti.

BJK Başkanı Hasan Arat tarafından Tüpraş Stadyumu’nda karşılanan İmamoğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

Toplantının ardından İmamoğlu ve Arat, basın mensuplarına ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’na, sırtında adının yazılı olduğu 34 numaralı BJK 100. yıl özel formasını armağan eden Arat şunları söyledi:

Türkiye'nin en eski kulübünün üstelik doğum gününe rast gelen bugünlerin de bu ziyaretimiz fevkalade önemlidir. Türkiye için önemli bir demokrasi yarışı var. Bu yarışta siz rakiplerinizle birlikte yarışıyorsunuz. Centilmence güzel bir yarış temenni ediyoruz. Beşiktaş camiası olarak tüm adaylara güzel çalışmalar diliyoruz. Size ve ekibinize başarılar diliyoruz.

“Burada olmaktan elbette çok mutluyum. Bugün günlerden siyah beyaz” diyen İmamoğlu ise şöyle konuştu:

Beşiktaş Spor Kulübümüzün İstanbul'umuzun en güçlü markalarından birisi olan hatta üç markadan birisi olan diye ifade edeyim kulübümüzü ziyaret ettim. Seçim sürecine dair hem geçtiğimiz beş yıl hem de bundan sonraki beş yıla dönük kulüplerimizle olabilecek iş birliklerimizin karşılıklı nasıl adımlar atabileceğimizin bizdeki duygularını diğer kulüplerimizle paylaştığım gibi Beşiktaş kulübümüzle de paylaşmak üzere çalışma arkadaşlarımla buradayız. Bence İstanbul gelecekte güçlü bir olimpiyata ev sahipliği yapacak olan kent olacak. İnşallah öncesinde Avrupa oyunları hedefimiz var. Tüm bu çalışmalarımızın spora dair çalışmalarımızın en önemli paydaşları Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi kulüplerimiz olacak. Bu anlamda hem olimpik branşlardaki İstanbul'un güçlenmesi hem sporun İstanbul için güçlü bir seviyeye erişmesi noktasında da toplumsal bir spor anlayışının ivmelenmesi anlamında da kulüplerimizin daha etkin rol alması hususunda önümüzdeki stratejik plan vizyonu çerçevesinde kulüplerimize çok ihtiyacımız var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu anlamda ben üç büyük kulübümüzün yaklaşımından dolayı da teşekkür ediyorum. Ayrıca altını çizmem gerekir ki bahsettiğim olimpik hedefler doğrultusunda Hasan Arat kıymetli Beşiktaş Kulübü Başkanımız da deneyimleriyle çok özel bir isim. Hem süreçlerde almış olduğu geçmişte görevler hem bu yöndeki deneyimleri ki spora dair tanışmamızla birlikte yıllardır sporla ilgili muhabbetlerimiz, sohbetlerimiz çerçevesinde şahsen de kendisinden bu süreçte görevimiz nasip olması halinde yararlanacağımıza eminim. Biz bütün değerleriyle ve İstanbul'un bütün kıymetlileriyle her alanda işbirliği içerisinde, dayanışma içerisinde güçlü bir toplumsal ittifakı temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Böylesi bir güçlü ittifakı sempatik işbirliği içinde güler yüzle birbirine bağlayacak unsurların başında da kadim kurumlar geliyor. Bugün baktığımızda 121 yaşında bir kurumumuzun olması ve o kurumla şu anda İstanbul'un geleceğini konuşmak ne her şehre nede her ülkeye nasip olmaz. Bu açıdan biz çok önemli bir şehiriz. Dünyanın en önemli şehriyiz diyebilirim.  Umuyorum İstanbul'umuzu, bütün değerleriyle büyütecek yeni bir beş yıla adım atmak bizim için en büyük hedef. Bu doğrultuda hem centilmence hem kapsayıcı hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Beşiktaş Kulübümüzde kadın yönetim kurulu üyelerini ile bizleri karşılaması Sayın Başkan'ın çok özel bir durum. Ben kulübümüze nice başarılar diliyorum. Nice yüz yıllar diliyorum. Umuyorum güzel günlerde birlikte oluruz

 

Programının sonraki bölümünde Gaziosmanpaşa’da Yaşam Merkezi açılışında konuşan İmamoğlu, Murat Kurum'un sahnede 8 adım attığı konuşmasını eleştirerek şunları söyledi:

Çıkıyor insanlara diyor ki; proje yapmadı. Onu yapmadı, bunu yapmadı. Neymiş? Vallahi gülmek için anlatıyorum bunları. 2 tane metro açıyoruz bir hafta sonra, toplam 65 km metro yapıyoruz. Çıkıyor İstanbul’a yabancı, ithal, dersine hiç çalışmamış acemi aday sahnenin önünde 8 adım atarak… Ben böylesi bir kötü espri duymadım, böylesi bir yalan, iftirayı da duymadım.

5 yılda yattılar kalktılar Ekrem. Ekrem İmamoğlu’na iftira, Ekrem İmamoğlu’na soruşturma, Ekrem İmamoğlu’na dava, Ekrem İmamoğlu’na şu bu… Onca engellemelere rağmen, çok büyük bir ekonomik krize ve pandemiye rağmen bütün bunlara rağmen biz ne yaptık biliyor musunuz? Atom karınca gibi çalıştık bunları başardık. Bu yaptıklarımızın, israfı bitirmenin, hizmeti getirmenin sonuçlarıdır. İstanbul’u rantçı belediyecilikten kurtardık. İstanbul’a halkçı belediyeciliği getirdik. Particilik yapmadık, partizanlık yapmadık belediyecilik yaptık.

Parsel parsel imar çıkaranlara, arazilere, yapılara, sahillere, yeşil alanlara çöreklenenlere, o projeleri çıkaranlara, imza atanlara İstanbul’da 16 milyon yetki vermez. Sizden yetki isteyen bu arkadaşlar bir kişinin karşısında boynunu eğerler, onun buyruğuna itaat ederler. Ben milletimin emrindeyim.

İmamoğlu programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i de sahneye davet ederek, Soyer'in bir süre kendisiyle çalışacağını açıkladı:

Tunç başkanımız benimle İstanbul’da biraz çalışacak. Tabi İzmir’de de işleri var dönecek orada da kazanmamız için çalışacak. Hep birlikte bütün büyükşehirler, her yerde iddiamızı ortaya koyacağız. Sonuçta memleketimiz kazanacak. Biz beş yıl boyunca Tunç Bey gibi 11 büyükşehir belediye başkanı arkadaşımızla kader birliği yaptık, omuz omuza olduk, güzel işler yaptık. Eksiklerimiz olabilir ama yan yana olmaya omuz omuza olmaya devam edeceğiz.

Bana diyorlar ki, ‘sen CHP’nin adayısın, ittifakın yok’ doğru, ‘karşında 50 küsür aday var’ tamam o da doğru. Ama bilmiyorlar ki benim arkamda 16 milyon insan var.

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU