Suudi Arabistan ile Birleşik Krallık arasındaki hava taşımacılığı anlaşmasının önemi nedir?

Suudi Arabistan, Birleşik Krallık vatandaşları için geçen yıl elektronik vize muafiyeti başlatmıştı

Anlaşma, iki ülke arasındaki hava taşımacılığı hareketi için düzenleyici çerçeveler oluşturmayı amaçlıyor / Fotoğraf: Suudi Arabistan Havayolları’nın web sitesi

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu’nun son oturumunda, Birleşik Krallık ile hava taşımacılığı alanında işbirliğini öngören bir anlaşma onaylandı.

Suudi Arabistan’ın stratejileri arasında, uluslararası ortaklıklar kurmak ve dünyayla olan hava bağlantısını geliştirmek yer alıyor.

Körfez ülkelerinin elektronik seyahat izin sistemine geçmesiyle birlikte, Birleşik Krallık, 22 Şubat 2024’te, Suudiler de dahil olmak üzere Körfez ülkeleri vatandaşlarını ziyaret vizesinden muaf tutma kararını uygulamaya başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı da, geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık vatandaşları için elektronik vize muafiyeti başlattığını duyurdu.

Muafiyet, maksimum 6 aylık konaklamalarda tek giriş için kullanılabiliyor.

Şarku’l Avsat’a özel açıklama yapan, Sivil Havacılık Genel Otoritesi Sözcüsü İbtisam Eş-Şehri, 1944 tarihli Chicago Sözleşmesi’nin belirlediği ilkelere uygun olarak, iki ülke arasındaki hava taşımacılığı hareketinin güvenli, düzenli ve sağlam bir şekilde düzenlenmesine yönelik çerçeveler oluşturmayı amaçlayan bu anlaşmanın çok önemli olduğunu söyledi. Şehri anlaşmaya ilişkin açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü;

Anlaşma, ulusal taşıyıcıların ortak ekonomik çıkarlarına hizmet etme ve iki ülke arasındaki hava taşımacılığı pazarına etkin ve sürekli katılımlarını arttırmanın yanı sıra hava güvenliği, sivil havacılık güvenliği ve adil rekabet kurallarına ilişkin kural ve standartların geliştirilmesini de amaçlıyor.

Söz konusu anlaşmanın, havacılık sektörüne yönelik uluslararası ortaklıklar kurma yönündeki ulusal stratejinin hedefleri kapsamında yer aldığına vurgu yapan Şehri, Riyad’ın dünyayla hava bağlantısını 250 destinasyona çıkararak küresel bir lojistik platform haline gelme ve 2030 yılına kadar yılda 330 milyon yolcu taşımayı amaçlayan stratejisinin altını çizdi.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi, Birleşik Krallık ile havacılık güvenliği alanındaki işbirliğini güçlendirmek ve Suudi Arabistan’daki yeni yatırımları teşvik etmek amacıyla bir anlaşma imzaladı.

Suudi Arabistan’daki tüm havacılık operatörleri için emniyet yönetimi kalitesini artırmayı amaçlayan anlaşma, Sivil Havacılık Genel Otoritesi’nin bu sektördeki son gelişmelere ayak uydurmasına yardımcı olacak.

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı tarafından yayınlanan son rakamlara göre, Suudi Arabistan ile İngiltere arasındaki toplam ticaret hacmi, 2023 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar 17,4 milyar pounda (22,1 milyar dolar) ulaştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU