İmamoğlu: Gizli gizli ihale yapıp Kanal İstanbul'da yol yürümeye çalışıyorlar

"Biz Kanal İstanbul gibi bir felaket bu şehrin başına gelmesin diye çalışıyoruz."

Foto: Twitter @ekrem_imamoglu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beykoz Halk Buluşması'na katıldı.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi. İmamoğlu şunları kaydetti:

En büyük paramız 200 lira değil mi? 200 lirayı 14 sene önce bu hükümet çıkardı. 14 sene önce 200 lira 130 dolar yapıyordu. Dün arkadaşlarım raporunu çıkarttılar. Şu anda 6 buçuk dolar yapıyor. Öğlene doğru arkadaşım beni aradı, dedi ki başkanım belki de bugün 6 dolara düşecek. 130 dolar nere, 6 dolar nere? Hani diyordu ya, 'Nereden nereye...' Değer kaybı yüzde bin 200'den fazla. 200 lira ilk çıktığında 500 ekmek alıyordu, şu anda 50 ekmek alabiliyor. 200 lira 41 kilo tavuk alıyordu, şimdi 1 buçuk kilo tavuk alamıyor, 1 kilo. İşte biz bu yüzden İstanbul'da sosyal yardımları 6 kat artırdık. Bunlar gelince yardımları keser diyorlardı. 650 bin annenin cebinde anne kart var. Kreşleri biz açtık. 100 bin öğrenciye eylül ayından itibaren 15'er bin lira burs vereceğiz. Yeni dönemde öğrenci yurt sayımızı tam 15 bin kişi kapasiteye çıkaracağız. 

"Biz Kanal İstanbul gibi bir felaket bu şehrin başına gelmesin diye çalışıyoruz"

Açıklamalarında Kanal İstanbul'a da değinen İmamoğlu "Bunlara mikrofon uzatılınca ne diyorlar: Milletin gündeminde olmayan bizim gündemimizde olmaz. Kanal İstanbul için diyorlar. Ben size söyleyeyim bunlar gizli gizli ihale yapıp bir yandan Kanal İstanbul'da yol yürümeye çalışıyorlar. Biz Kanal İstanbul gibi bir felaket bu şehrin başına gelmesin diye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Ekrem Başkan İBB Başkanı olduğundan beri İstanbul’un üstünde, bir helikopterin içinde Tayyip Bey gezemiyor"

İmamoğlu'nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel söz aldı.

Özel şunları kaydetti:

Geçen seçimlerde o küçük farkı bile önce hazmedemediler, hilelerle seçimi elimizden almak istediler, sonra hadi bir daha dediler. O 19 günde Ekrem Başkanın neler yapabildiğini görenler, nasıl hakkı yendiğini, nasıl İstanbul’un iradesine el konulmak istendiğini görenler, ne yaptı? ‘Biz Haziran’da Osmanlı tokadı vuracağız’ diyenlere demokrasi tokadını bir vurdu, akılları başlarına geldi.

Bakın en güzel tarafı ne biliyor musunuz, Ekrem Başkanın? Ekrem Başkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan beri İstanbul’un üstünde, bir helikopterin içinde Tayyip Bey gezemiyor. Gezip de yanındaki İBB Başkanına, ‘Bu arsa kimindi’ ‘Bizim efendim.’ ‘Katarlılara verdim. Bu arsa kimindi?’ ‘İBB’nin efendim. Ben bunu Birleşik Arap Emirliklerine söz verdim.’ ‘Yahu arsa kalmadı mı?’ ‘Kalmadı efendim.’ ‘O zaman bir kanal daha açalım, etrafını Katarlılara satalım.’ Bunların hepsi bitti, şimdi Kurum’a soruyorlar. ‘Kanal İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?’ Baktı ki Ekrem Başkanının sloganını İstanbul benimsemiş, ya kanal ya İstanbul demiş. Diyor ki ‘İstanbul’un sorunlarını konuşalım. Bunu niye gündeme getiriyorsun? Neden Kanal İstanbul konuşalım.’ Kardeşim, Kanal İstanbul’u sen söyledin, reisin söyledi, Tayyip Erdoğan söyledi. Bu ihanet projesini Ekrem Başkanımız durdurdu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU