Game of Thrones'un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, 3 Cisim Problemi (3 Body Problem) adlı yeni bir bilimkurgu dizisi üzerinde çalışıyor.
Merakla beklenen yeni Netflix yapımı, 2024'ün hem en heyecan verici ve hem de en riskli projesi olabilir.
3 Cisim Problemi, Cixin Liu'nun Dünya'nın uzaylılar tarafından istilasını anlatan bilimkurgu kitaplarına dayanıyor.
Trisolaranlar olarak bilinen uzaylılar, bilim insanlarına saldırarak istilaya karşı koyabilecek kadar ilerleyebilmelerini engellemeye çalışıyor.
Netflix, bilimkurgunun konusunu kısaca şöyle özetliyor:
Farklı kıtalara ve dönemlere yayılan bu serüvende ölümcül bir tehditle savaşan 5 parlak bilim insanı, doğa kanunları altüst olurken dünyayı sarsacak keşiflere imza atar.
Kitaplar son yılların en zekice bilimkurgu hikayelerinden biri olarak anılırken yakında gösterime girecek dizi de pek çok kişiyi heyecanlandırıyor.
Devasa bütçe: Bölüm başı 20 milyon dolar
3 Cisim Problemi, Game of Thrones'un 8. sezonundan daha büyük bir bütçeye sahip.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Wall Street Journal'ın "Game of Thrones'un yaratıcıları yeniden sihir yapabilecek mi?" başlıklı haberine göre, dizinin 8 bölümden oluşacak ilk sezonu için 160 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Bu da bölüm başına 20 milyon dolar düştüğü anlamına geliyor.
Bu denli yüksek bir bütçe, Netflix'in Benioff ve Weiss'a büyük güven duyduğunu gösteriyor. David Benioff ve D.B. Weiss'ın yüksek bütçeyi, hikaye unsurlarını ekrana en iyi şekilde aktarmak için kullanacağı tahmin ediliyor.
Kitaplardaki hikaye tüm gezegeni, diğer galaksileri, onlarca yılı ve hatta sanal gerçekliği kapsıyordu.
Eleştirmenlere göre 3 Cisim Problemi'nin yüksek bütçesi, dizinin kitapların muazzam kapsamına ulaşmasını mümkün kılabilir.
Netflix için büyük bir risk
Öte yandan bu yüksek bütçe dizinin kalitesi için olumlu bir işaret olsa da Netflix için de büyük bir risk oluşturuyor.
Netflix dizinin başarısından emin görünüyor ancak devasa bütçesi nedeniyle, yayın devinin gelecek sezonları geliştirecek fırsatı bulabilmesi için ilk sezonun son derece kârlı olması gerekiyor.
İlk sezon finansal olarak kendini ayakta tutamazsa geleceği tehlikeye girecek ve Netflix, dizileri gözünü kırpmadan iptal etmeye hiç de yabancı değil.
Netflix'in meşhur bilimkurgu projeleri, bugüne dek büyük başarılar elde ettiği gibi büyük fiyaskolar da doğurdu.
Stranger Things, yayın devinin amiral gemilerinden biri. Love, Death and Robots ise eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve hayranların favorisi haline gelmişti.
Öte yandan Bright gibi filmler neredeyse hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından yerden yere vurulmuştu. iBoy gibi diğerleriyse iz bırakmadan silinip gitmişti.
Independent Türkçe, ScreenRant, Wall Street Journal