AK Parti'den "Şevki Yılmaz" açıklaması: Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor

“Dini değerlerimizle, geleneklerimizle ilgili ortaya koyulan birtakım kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerin toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemek üzere yönlendirilmiş olduğunu net bir şekilde görüyoruz”

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eski Rize Belediye Başkanı ve milletvekili Şevki Yılmaz’ın, 2. Abdulhamit’in torununun düğününde Atatürk için kullandığı “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” sözlerine ilişkin yorumda bulunan Çelik, “Toplumumuzun temel değerleri konusunda kışkırtıcı beyanların tümünü reddediyoruz." dedi.

"Tüm bunların karşısındayız"

NTV'den Melih Karakoç'un aktardığı habere göre; Çelik, "Dini değerlerimizle, geleneklerimizle ilgili ortaya koyulan birtakım kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerin toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemek üzere yönlendirilmiş olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Tüm bunların karşısındayız. Bunlarla mücadele etmek konusunda yüksek bir iradeye sahibiz" açıklamasında bulundu.

"Altılı, yedili masanın millete özür borcu var"

Adana'da konuşan Çelik'in, muhalefete yönelik eleştirileri de vardı. Çelik, "altılı, yedili masanın millete özür borcu vardır. Neden milletle birlikte hareket ediyoruz diyenler, bugün birbirlerine en ağır sözlerle saldırıyorlar? O altılı, yedili masadaki çerçeveyi oluşturan genel başkanların her birinin yerel seçimler için oy istemeden önce milletten özür dilemesi ve bu özrünü de içtenlikle bir açıklamayla ortaya koyması gerekir" dedi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU