Bakırhan'dan Erdoğan'a: Siz MHP’nin oyuncağı oldunuz

"Bu seçim sürecinde hükümetten, Recep Tayyip Erdoğan’dan çözüm, barış, demokrasi lafları duyacağımıza Rojava’ya yeni harekatlar yapılacağını duyuyoruz."

Fotoğraf: AA

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Cizre'de halka seslendi.

Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan Bakırhan "AKP-MHP iktidarı iki dönemdir Kürt halkının iradesine kayyım atıyor. Siz seçiyorsunuz, onlar tutukluyor. Onlar sandık kuruyor, siz iradenizi ortaya koyuyorsunuz, yerine bir devlet memurunu atıyorlar. Atadıkları memurlar bizi tanımıyor, kentimizi bilmiyor, dilimizi bilmiyor. Tek bir amaçları var: Sizin değerlerinizi, varlığınızı, bütçenizi çarçur ederek ceplerine indirmek. Onların derdi Kürtler değil, onların derdi demokrasi değil, onların derdi hizmet değil; onların derdi yolsuzluk yapmak, usulsüzlük yapmak ve Kürt halkını kimliksiz bırakmak" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırhan şöyle devam etti:

Değerli halkımız, Recep Tayyip Erdoğan dün bir demecinde, “CHP’yi DEM’in oyuncağına çevirenler utansın” diyor. De here lo, de here karê xwe meze bike. Asıl Erdoğan’a sormak gerekiyor, siz MHP’nin oyuncağı oldunuz. MHP topaç gibi sizi çeviriyor. Asıl siz kimin topacı, oyuncağı oldunuz ona bakın. 

Bu seçim sürecinde hükümetten, Recep Tayyip Erdoğan’dan çözüm, barış, demokrasi lafları duyacağımıza Rojava’ya yeni harekatlar yapılacağını duyuyoruz. Bunlar Japonya’da da olsa, Sibirya’da da olsa, Rojava’da da olsa Kürtlerin haklara sahip olmasını istemiyor. Bunlar Kürt halkının on yıllardır olduğu gibi sömürge bir halk olarak yaşamasını istiyorlar. O zaman onlara Cizre’den bir kez daha söyleyelim: Bu halk asla dilinden ve mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Bu halk kimliğinden vazgeçmeyecektir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU