Oscar adayı aktör, ödülü kime kaptırsa üzülmeyeceğini açıkladı

Zavallılar'ın yıldızı, 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayları arasında

(AFP)

Mark Ruffalo, martta yapılacak törende ilk Oscar'ını kazanmak istese de bu kategoride özellikle bir adaya kaybetmekten rahatsız olmayacağını itiraf etti.

Zavallılar'ın (Poor Things) 56 yaşındaki yıldızı, Yorgos Lanthimos'un absürt komedi bilimkurgu filmindeki rolüyle 4. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığını elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ruffalo, 2024 Akademi Ödülleri'nde bu ödül için Sterling K. Brown (American Fiction), Ryan Gosling (Barbie), Robert Downey Jr. (Oppenheimer) ve Robert De Niro'ya (Dolunay Katilleri [Killers of the Flower Moon]) karşı yarışacak.

Keşke 30 Olsam'la (13 Going on 30) tanınan ve British GQ'ya konuşan aktör, uzun zamandır arkadaşı ve birlikte çalıştığı oyuncu hakkında "Robert [Downey Jr.]'ın Oscar kazanmasını gerçekten isterim" dedi.

Yani ben de bir tane kazanmak isterim ama onu kutlardım.

İkili çok sayıda Marvel filminin yanı sıra David Fincher'ın 2007 yapımı suç gerilim filmi Zodiac'ta da birlikte rol almıştı.

Bu son adaylık Ruffalo'yu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına en çok aday gösterilen aktör olma rekorunu hep beraber elinde tutan ve aralarında Jack Nicholson ve Al Pacino'nun da yer aldığı seçkin bir oyuncu grubunun arasına yerleştirdi.

Daha önce Ruffalo 2011'de İki Kadın, Bir Erkek (The Kids Are All Right), 2015'te Foxcatcher Takımı (Foxcatcher) ve 2016'da Spotlight'taki yardımcı rolleriyle adaylık elde etmişti.
 

Poor Things
Emma Stone ve Mark Ruffalo, Zavallılar'da (AP)


Downey Jr. da hiç Oscar kazanamasa da iki kez daha aday gösterilmişti: 1993'te Chaplin'le En İyi Erkek Oyuncu ve 2009'da da Tropik Fırtına: Al Bakalım'la (Tropic Thunder) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında.

Oppenheimer'ın 58 yaşındaki oyuncusunun, Christopher Nolan'ın atom bombası destanında canlandırdığı Lewis Strauss karakteriyle 2024 Bafta Ödülleri'ndeki kazandığı son ödül, Oscar zaferinin geleceğinin işareti olabilir.

Öte yandan Zavallılar ve Oppenheimer, En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil sırasıyla 11 ve 13 dalda aday gösterilerek bu yılın Oscar listesinde başı çekiyor.

Ruffalo'nun Zavallılar'daki rol arkadaşı Emma Stone, çocuk beyni nakledilmiş yetişkin bir kadın olan Bella Baxtor'ı canlandırırken, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Nyad'dan Annette Bening, Dolunay Katilleri'nden Lilly Gladstone, Bir Düşüşün Anatomisi'nden (Anatomy of a Fall) Sandra Hüller ve Maestro'dan Carey Mulligan'a karşı yarışıyor.

2024 Oscar adaylarının tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

10 Mart'ta Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda PT 16.00 / ET 19.00'da (TSİ 11 Mart 03.00) başlayacak canlı yayında kazananlar açıklanacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU