Eleştirmenlerin "klişe" bulduğu film, Netflix'te zirveye yerleşti

Oscar adayı usta aktör başrolde

Suikastçı'nın başrollerindeki O'Brien ve Keaton'a Sanaa Lathan, Shiva Negar, David Suchet ve Taylor Kitsch eşlik etmişti (Lionsgate)

Eleştirmenlerin "klişe" bularak ciddiye almayı reddettiği Suikastçı (American Assassin), yıllar sonra Netflix'te gösterime girdiğinde aradığı başarıyı yakaladı.

Çok satan romandan uyarlandı

Başrollerini tecrübeli aktör Michael Keaton ve Dylan O'Brien'ın paylaştığı 2017 yapımı gerilim filmi, Amerikalı yazar Vince Flynn'in aynı adlı çok satan romanından uyarlanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksiyon ve gerilim türündeki film, ilk gösterime girdiğinde tam bir hayal kırıklığı yaratmış, 33 milyon dolarlık bütçeyle sadece 67,2 milyon dolar hasılat elde etmişti. 

72 yaşındaki Keaton'ın herhangi bir ödül kazanamayan yapımı, unutulmuş filmler dünyasına düşmeye mahkum görünüyordu.

Ancak yayın platformu, gerilimin geri dönüşü için en uygun yer oldu. Eleştirmenlerin yerden yere vurduğu film, ihtiyaç duyduğu ilgiyi Netflix izleyicilerinden gördü. 

Sadece 34 puan alabildi

Film şu anda ABD'de Süper Mario Kardeşler Filmi (The Super Mario Bros. Movie) ve Başlat Ready Player One'ın (Ready Player One) önünde, Netflix'in zirvesinde yer alıyor. 

Suikastçı, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden yalnızca 34 puan alabilmişti. Filmin izleyici skoruysa bundan daha yüksek: Yüzde 60.

Michael Cuesta'nın yönettiği film, bir Soğuk Savaş gazisiyle CIA'in genç gizli operasyon elemanı Mitch'in, bir nükleer silahın patlamasını durdurmaya çalışmasına odaklanıyor.

"Heyecandan yoksun"

Eleştirmenler Suikastçı'nın konusunu "klişe" bulurken filmi "heyecandan yoksun" diye nitelemişti.

Film, an itibarıyla Türkiye'de gösterilmiyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU