Davutoğlu: Bizim için Anadolu'nun suyu, toprakları, ateşi ve güneşi azizdir

"Fırat'ın suyunu siyanürlerle zehirleyenler, bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz."

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet - Gelecek Grubu'nda konuştu.

Açıklamalarında Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasına değinen Davutoğlu iktidarı eleştirdi.

"Sizler modernitenin açtığı çevre felaketlerinin Türkiye'deki temsilcilerisiniz" ifadesini kullanan Davutoğlu şuları kaydetti:

Erzincan iliçte olan asla bir kader olarak düşünülemez. Kısa sürede zengin olabilmek, bir külçe altın elde etmek isteyenlere sesleniyorum; medeniyet altında değil zihinlerde, medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur. Siz tabiata baktığınızda dolar dışında yeşil görmezsiniz. Bizim için Anadolu'nun suyu, toprakları, ateşi ve güneşi azizdir.

Türkiye'de ne kadar felaket varsa 5 baronun elinde gerçekleşiyor. İktadara yakın bir şirketin Kanada'lı SSR şirketinin yapısına baktım. Bu şirketin 7.2 milyon dolar vergi borcu silinmiş. Kimin hakkını kimin için siliyorsunuz?Fırat'ın s uyunu siyanürlerle zehirleyenler, bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz.

"Faiz düşürülecek dendi, düşmedi"

Ekonomide yaşanan krize de değinen Davutoğlu şöyle konuştu:

Faiz düşürülecek dendi, düşmedi. Devlet planlama teşkilatı kapatıldı. Hiçbir denetime tabi olmayan Varlık Fonu kuruldu. Başına, buyruğu veren kayınpeder, vekili olarak da damat atandı. Varlık fonu üzerinden de neler döndüğünü sadece bir bürokrattan sordular. İhale kanunu 200 defa değiştirildi. 
 

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da "Maalesef bu kaza adeta bağıra bağıra ben geliyorum diyen bir maden faciasıydı. Dünyanın her tarafında maden kazaları oluyor ama Türkiye kadar insan canının değersiz olduğu bir başka ülke yok. Çünkü iktidar işçi sağlığından önce patronların maliyetlerini ne kadar düşürebiliriz hesabıyla hareket etmekte" diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından iki ülke arasındaki ticaretin kesilmesi için önerge verdiklerini belirten Kaya "İsrail ile ticaretin kesilmesi yönündeki bu görüşme önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi" dedi.

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU