Washington: Gazze'deki rehinelerle ilgili bir anlaşma hala mümkün

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, “Bir ateşkes ilanının ve rehinelerle ilgili bir anlaşmaya varılmasının faydalarının büyük olacağını düşünüyoruz” dedi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller / Fotoğraf: ABD Web Sitesi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas arasında Gazze'de bir ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya varılmasının hala "mümkün" olduğunu ve bunun büyük fayda getireceğini ifade etti. Bu açıklama, iki rehinenin kurtarıldığı kanlı İsrail operasyonunun ardından yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü Miller gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bir anlaşmaya varılmasının mümkün olduğuna inanıyoruz ve bunun gerçekleşmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bir ateşkes ilanının ve rehinelerle ilgili bir anlaşmaya varılmasının faydalarının büyük olacağını düşünüyoruz. Bu, sadece serbest bırakılacak rehineler için değil aynı zamanda Gazze'deki insani çabalar ve bu çatışmaya kalıcı ve gerçek bir çözüm bulma yolunda ilerlememiz açısından da önemli.

Gazze'de yaşamını yitiren altı yaşındaki Hind Recep'in "yürek burkan" ölümüne dikkat çeken Miller, İsrail'den bu konuda hızlı bir soruşturma yapılmasını talep etti. Sözcü Miller, "Bu, küçük kız için yıkıcı ve yürek burkan bir hikâye fakat bu çatışmada hayatını kaybeden binlerce başka çocuk var. İsrail makamlarından bu olayla ilgili acilen soruşturma yapmalarını istedik" ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU