SOHR: Deyrizor’da İran destekli örgütleri hedef alan tanımlanamayan hava saldırıları düzenlendi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi cumartesi günü, İran destekli silahlı örgütlerin ABD üssüne füze saldırısı düzenlediğini bildirdi

Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) ABD kuvvetlerine ait olduğunu tahmin ettiği kimliği belirsiz insansız hava araçları (İHA), İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı İmam es-Sadık milislerinin füze depolamak için kullandığı Deyrizor kırsalındaki El-Meyadin kenti yakınlarında Eş-Şibli bölgesindeki bir çiftliği hedef aldı.

SOHR’un ABD’ye ait olduğunu öne sürdüğü İHA’lar, DMO mensuplarının eğitimi için kullanılan boş bir alanı hedef alırken herhangi bir yaralanma olmadı. Bununla birlikte bir tanker şoförü, füze fırlatma rampasının bulunduğu Ayn Ali üssüne giderken doğrudan hedef alınarak öldürüldü.

SOHR cumartesi günü, İran destekli silahlı örgütlerin Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’da kalan El-Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SOHR, hava savunmasının karşı koymaya çalıştığını ancak füzeleri düşüremediğini belirterek, üsse yönelik yeni saldırının Koniko doğalgaz sahasındaki ABD üssüne yapılan benzer bir saldırıdan kısa bir süre sonra geldiğini kaydetti.

Bu örgütler, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki savaşının başlamasından bu yana Irak ve Suriye’deki ABD kuvvetlerine düzenlenen onlarca saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Geçen hafta ABD, 28 Ocak’ta Ürdün’ün kuzeydoğusundaki bir üsde kendi kuvvetlerine düzenlenen ve üç ABD askerinin ölümü ve onlarcasının yaralanmasıyla sonuçlanan İHA saldırısına misilleme olarak Irak ve Suriye’deki bölgelere saldırılar düzenlemişti.

Bir güvenlik kaynağı cumartesi günü Reuters’e yaptığı açıklamada, Suriye’nin doğusunda ABD liderliğindeki koalisyon güçleri hava savunma sistemlerinin Koniko doğalgaz sahasındaki üslerini hedef alan altı İHA saldırısına karşılık verdiğini açıklamıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU