Geçen yıl sansasyon yaratan filmin John Wick'le bağlantısı ne?

Filmin şoke edici viral sahneleri internette sansasyon yarattı

38 yaşındaki yönetmen Fennell, Saltburn'ü "epey Britanyalı bir aşırılık öyküsü" diye tanımlıyor (MGM)

2023'ün en çok konuşulan filmlerinden biri olan Emerald Fennell imzalı Saltburn, Amazon Prime Video'da gösterime girmesinin ardından izleyicilerin beğenisini kazandı. 

Kara komedi ve psikolojik gerilim türündeki filmde, Oscar adayı aktör Barry Keoghan, popüler ve zengin sınıf arkadaşı Felix Catton'a kafayı takan Oxford öğrencisi Oliver Quick rolünde.

İkili, hızla arkadaş olduktan sonra Felix, Oliver'ı yaz tatilini ailesinin malikanesinde geçirmeye davet ediyor ve olaylar beklenmedik bir yöne sapıyor. 

Bol yıldızlı kadro

Filmde, 31 yaşındaki İrlandalı Barry Keoghan'a, HBO'nun çok konuşulan draması Euphoria'nın yıldızı Jacob Elordi ve Oscar adayı Britanyalı aktris Rosamund Pike eşlik ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fennell'ın ilk uzun metrajlı filmi Yetenekli Genç Kadın'ın (Promising Young Woman) aksine Saltburn, hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler aldı. Ancak filmin bazı şoke edici sahnelerinin viral olması, Saltburn'ün bir internet sansasyonu haline gelmesini sağladı. 

Çağdaş kült bir klasik olmaya aday Saltburn, Emerald Fennell'ın keskin ve etkili tarzını da pekiştirdi.

Saltburn ve Fennell'ın bu kadar konuşulması, meraklı gözleri yazar-yönetmenin bir sonraki filmine çevirdi.

John Wick spinoff'unun senaryosunu yazdı

Keanu Reeves'in başrolde olduğu aksiyon serisi John Wick'in spinoff'u Ballerina'nın senaryosu, üç ve dördüncü filmlerde çalışan Shay Hatten, John Wick 4'ten Michael Finch ve Emerald Fennell tarafından kaleme alındı.

Ana de Armas'ın başrolünü üstlendiği film, Rooney adındaki bir suikastçının ailesinin intikamını almak için yola çıkmasını konu alıyor. 

Haziranda gösterime girmesi planlanan Ballerina'nın oyuncu kadrosunda Reeves, Lance Reddick, Anjelica Huston ve Ian McShane'in yanı sıra yeni oyuncular Gabriel Byrne, Catalina Sandino Moreno ve The Walking Dead'in Daryl Dixon'ı Norman Reedus yer alıyor.

"Kadın yazar sözü vermiştik"

John Wick'in yapımcısı Basil Iwanyk, ScreenRant'e açıklamalarda bulunarak "Evet, Emerald'ı işe aldık" demişti:

Ana'ya belli bir noktada, yapıyı ve aksiyonu oturttuğumuzda bir kadın yazar getireceğimizin sözünü vermiştik. Sadece bir erkek karakteri alıp yerine kadın karakter koyacağımız bir aksiyon filmi istemiyoruz.

Emerald Fennell'ın yazıp yönettiği ve Carey Mulligan'ın başrolde olduğu 2020 yapımı Yetenekli Genç Kadın, En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar kazanmıştı.


Independnet Türkçe, ScreenRant, DigitalSpy

DAHA FAZLA HABER OKU