22 yıllık şarkı, tartışmalı filmdeki çıplak sahne sayesinde listelere girdi

Filmin bir sahnesinde, baş kahraman çırılçıplak dans ederken meşhur şarkı çalıyor

Saltburn, Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu olmak üzere iki Altın Küre'ye aday gösterildi (Amazon MGM Studios)

Sophie Ellis-Bextor'ın hit şarkısı Murder On The Dancefloor, yayımlanışından 22 yıl sonra yeniden Birleşik Krallık'ın popüler müzik listesi Big Top 40'a girmeye hazırlanıyor. 

Şarkının yıllar sonra yeniden başarı yakalamasının sebebiyse yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olan Saltburn.

Oscar ödüllü Emerald Fennell'ın yeni filmi, Oxford Üniversitesi'nde okuyan bir gencin, aristokrat sınıftan arkadaşının devasa mülküne davet edilmesinin ardından yaşadığı unutulmaz yaz sezonunu merkeze alıyor. 

Malikanenin etrafında çıplak dans

Filmin başrollerinde Barry Keoghan, Euphoria'dan tanınan Jacob Elordi ve Rosamund Pike gibi isimler yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020 yapımı Yetenekli Genç Kadın'la (Promising Young Woman) aldığı övgü dolu yorumların yanı sıra bir de En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar kazanan 38 yaşındaki Emerald Fennell'ın yeni filminin sonlarında, baş kahraman Oliver'ın çırılçıplak halde malikanenin etrafında dans ettiği bir sahne bulunuyor.

Bu sırada arka planda Britanyalı pop yıldızı Sophie Ellis-Bextor'ın 2001 tarihli Murder On The Dancefloor parçası çalıyor.

İzleyicilerin filme ve müziklerine olan ilgisi sayesinde Murder On The Dancefloor, listelerde yeniden üst sıralara tırmanmayı başardı.

Z kuşağı şarkıyı keşfetti

Bu haftanın sonunda Birleşik Krallık'ın müzik listeleri açıklandığında Murder On The Dancefloor'un 40 şarkı arasında 20'lerde yer alacağı tahmin ediliyor.

Parça, Spotify listelerinde de yükselişe geçti ve Z kuşağının şarkıcıyı keşfetmesi sayesinde ilk 10'a girmenin eşiğine geldi.

Şarkı, cuma günü Spotify'ın Birleşik Krallık listesinde ilk 20'ye girdi ve hafta başında 12. sıraya kadar yükseldi. 

44 yaşındaki Sophie Ellis-Bextor, kasımda Pink News'a şarkısının filmde kullanılmasıyla ilgili şunları söylemişti: 

Filmi gerçekten çok sevdim. mükemmel olduğunu düşündüm. Çok güzel çekilmiş. Senaryo hareketli, eğlenceli, keskin ve esprili ve sonra da benim şarkımla çırılçıplak dans eden birini görüyorsunuz. Daha fazla insanın görmesi için sabırsızlanıyorum. Bu son derece beklenmedik bir an.

Murder on the Dancefloor, Ellis-Bextor'un ilk albümü Read My Lips'ten çıkan ikinci tekliydi.

İzleyicileri ikiye böldü

Öte yandan Saltburn, hem izleyicileri hem de eleştirmenleri ikiye bölmüş durumda. 

2023'ün en tartışmalı filmlerinden biri sayılan filmle ilgili "gösterişli, kendini beğenmiş ve boş provokasyonlarla dolu bir karmaşa" gibi yorumlar yapılıyor. 

Diğer yanda filmi "şoke edici ve başarılı bir erotik gerilim" olarak görenler de var.

Prömiyerini 31 Ağustos 2023'te 50. Telluride Film Festivali'nde yapan Saltburn, 7 Kasım 2023'te Birleşik Krallık'ta ve aynı gün sınırlı bir gösterimle Amerika Birleşik Devletleri'nde vizyona girdi.

Filmin Türkiye'deki vizyon tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Paste Magazine

DAHA FAZLA HABER OKU