Yapımcı doğruladı: John Wick spinoff'una Oscarlı senarist

Ana de Armas'ın başrolde olduğu filmde Keanu Reeves de var

Yönetmen koltuğunda Len Wiseman'ın oturduğu Ballerina'nın, 2024 yazında gösterime girmesi bekleniyor (Lionsgate)

John Wick serisinin yeni dünyasını izleyicilerle buluşturmaya hazırlanan yapımcı Basil Iwanyk, Yetenekli Genç Kadın'ın (Promising Young Woman) yazarı ve yönetmeni Emerald Fennell'ın, Ballerina'nın geliştirilmesinde nasıl bir rol oynadığını anlattı.

The Walking Dead'in yıldızı da kadroda

Keanu Reeves'in başrolde olduğu aksiyon serisinin spinoff'u, üç ve 4. filmlerin arasında geçiyor. Ballerina, Rooney adındaki bir suikastçının ailesinin intikamını almak için yola çıkmasını konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ana de Armas'ın başrolünü üstlendiği Ballerina'nın oyuncu kadrosunda Reeves, Lance Reddick, Anjelica Huston ve Ian McShane'in yanı sıra yeni oyuncular Gabriel Byrne, Catalina Sandino Moreno ve The Walking Dead'in Daryl Dixon'ı Norman Reedus yer alıyor.

John Wick 4'ün (John Wick: Chapter 4) Oscar kampanyası için ScreenRant'e açıklamalarda bulunan Basil Iwanyk, yakında gösterime girecek Ballerina hakkında konuştu.

Senaryoyu yeniden yazması için Fennell'ın işe alındığını doğrulayan yapımcı, senarist Shay Hatten'ın ilk taslaklarının "müthiş" olduğunu söylerken, kadın liderliğindeki aksiyon için "gerçek ve ayakları yere basan" bir yaklaşımın önemli olduğunu da ekledi.

"22 yaşındayken yazmış"

"Evet, Emerald'ı işe aldık" diye söze başlayan 53 yaşındaki prodüktör, şöyle devam etti:

Bence Shay Hatten gerçekten harika bir senaryo yazdı. Müthiş bir yazar. Bu onun yazdığı ilk senaryoydu. Bunu 22 yaşındayken yazmış. Senaryosunu belli bir noktaya getirdik.

"Ana de Armas'a bir sözümüz vardı"

Başrol oyuncusu Ana de Armas'a verdikleri sözden de bahseden Iwanyk, ekledi:

Ana'ya belli bir noktada, yapıyı ve aksiyonu oturttuğumuzda bir kadın yazar getireceğimizin sözünü hep vermiştik. Sadece bir erkek karakteri alıp yerine kadın karakter koyacağımız bir aksiyon filmi istemiyoruz.

"Ayakları yere basan bir karakter"

Ana de Armas'ın canlandıracağı karakterle ilgili bilgi veren yapımcı şöyle dedi:

Bu karakterin gerçekçi gelmesini, kadınsı hissetmesini, cinsiyetsiz olmadığını ama cinsel olarak nesneleştirilmediğini hissetmesini istedik. Pek çok kadın suikastçı filminde gördüğünüz tüm klişeleri bir kenara bırakıp, gerçek ve ayakları yere basan bir kadın karakter istedik.

"Çok havalı oldu"

Emerald Fennell'ın büyük bir John Wick hayranı olduğunu ekleyen Iwanyk, 38 yaşındaki yönetmenin Ballerina için harika bir taslak yazdığını söyledi:

Bir kadın karakter olarak ayakları yere basan, duygusal olarak ayakları yere basan bir karakter olduğunu hissettirdi. Bu, onun ölümcüllüğüyle birleşince gerçekten çok havalı oldu.

Emerald Fennell'ın yazıp yönettiği ve Carey Mulligan'ın başrolde olduğu 2020 yapımı Yetenekli Genç Kadın, En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar kazanmıştı.


Independnet Türkçe, ScreenRant, DigitalSpy

DAHA FAZLA HABER OKU