BBP lideri Destici'den "Can Atalay" değerlendirmesi: Sadece PKK'nın değil, aynı zamanda DHKP-C'nin de savunuculuğunu yapıyorlar

"Anayasa değişmeli ve Anayasa Mahkemesinin yapısı da yenilenmeli ve görev alanları net bir şekilde belirlenmelidir."

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, geçen yıl vefat eden babası Ali İhsan Destici için yapılan mevlit programında mahalle sakinleri ve partililerle bir araya geldi.

Mustafa Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzun yıllar terörle mücadele ettiğini söyledi.

Terörle mücadelenin her alanda sürdüğünün altını çizen Destici, şöyle devam etti:

Biz hep şunu ifade ediyoruz, terörü yok etmek istiyorsanız terörün tüm unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Asker, polis dağda mücadele ederken, siyasiler de Meclistekilerle mücadele edecek. Dünyanın neresinde, bir ülkenin parlamentosunda terör örgütünün partisi, terör örgütünü savunan milletvekilleri olur? ABD'de, bir kişi çıkıp da kongrede ya da senatoda, DEAŞ'le ilgili, El Kaide'yle ilgili tek kelime edebilir mi? Bizdeki hainler saatlerce konuşuyorlar.

Destici, yargının görevini yaptığını dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yargıtay'ın Atalay'ın cezasını onadığını ve kendisinin 18 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anımsatan Destici, "Yani, 18 yıllık cezası Yargıtay tarafından onanan bir kişi nasıl milletvekili olabilir? Nasıl Meclis'e sokulabilir? Anayasa Mahkemesini gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. Anayasa değişmeli ve Anayasa Mahkemesinin yapısı da yenilenmeli ve görev alanları net bir şekilde belirlenmelidir. Ne Anayasa Mahkemesi Yargıtay'ın alanına ne Yargıtay Anayasa Mahkemesinin alanına, başka bir kurum başka bir kurumun alanına müdahale etmemelidir" diye konuştu.

Destici, Anayasa Mahkemesinin kendisini tüm yargı kurumlarının üzerinde gördüğünü fakat hem Yargıtay'ın hem de Anayasa Mahkemesinin üst mahkeme olduğunu anlattı.

Anayasa Mahkemesinin Atalay için "hak ihlali" kararı verdiğini vurgulayan Destici, şu ifadeleri kullandı:

Biz, bundan şüphe duyuyoruz. Söz konusu terör, terörist ve devlete başkaldırı olduğu zaman herkes taraf olmak zorundadır. Anayasa Mahkemesi de Meclis de devletin tüm kurumları ülkenin bütünlüğünün, milletin birliğinin yanında olmalıdır. TİP, biliyorsunuz HDP'yle yani PKK'yla ortak hareket eden bir sözde siyasi parti. Geçtiğimiz seçimlerde HDP'nin listelerinden yani PKK'nın onayıyla Meclis'e gelmişlerdi. Bu dönem yine PKK'nın partileriyle işbirliği yaparak Meclis'e geldiler. Sadece PKK'nın değil, aynı zamanda DHKP-C'nin de TİP kolunda savunuculuğunu yapıyorlar. Bahsedilen kişi de bu partinin, her ne kadar seçilecek oyu almışsa da 18 yıl cezası olduğu için haklı olarak Meclis'te milletvekilliği düşürüldü.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU