Erdoğan: Ülkemizin yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist gruplara mühimmat gönderilmesi bizi ciddi manada rahatsız etmektedir" dedi

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuştu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabulünde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güvenli bölge ve göç dalgası konularına değinen Erdoğan, “Ülkemizin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir” dedi.

ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki güçlere mühimmat göndermesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, “50 bine varan tırla, buradaki terörist gruplara araç gereç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine de değinen Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı son görüşmede ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkartılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı, daha fazla ABD’li şirketin Türkiye’de yatırım yapmasını isterken, ülkeye gelen firmalara gerekli desteğin verileceğini ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Dostum Trump ile serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlanması konusunu da gündeme aldık. Bu konuda ilgili bakanlarımız en yakın zamanda çalışmalara başlayacaklardır.

ABD'den beklentimiz terörle mücadelemizde ve sığınmacıların evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturma çabamızda yanımızda olmaları.

(Suriye) 50 bine varan tırla, buradaki terörist gruplara araç gereç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir.

Şu an hem ülkemizin hem bölgemizin hem de Suriyeli mültecilerin geri dönüşüne en büyük engel PKK ile onun uzantısı olan YPG gibi terör örgütleridir. Etnik temizlik yapan, bölge halkını göçe zorlayan, Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini tehdit eden bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır.

Daha fazla ABD firmasının ülkemizde yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Ülkemize gelen her ABD'li yatırımcıya gereken desteği vermeye hazırız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU