Genç dolar milyoneri, başarı sağlayan 4 önemli alışkanlığı paylaştı

Henüz 14 yaşındayken dolar milyoneri oldu

Roitman, eğitim yılları boyunca birçok önemli hayat dersi öğrendiğini söyledi (@lucas.roitman / Instagram)

Arjantinli girişimci Lucas Roitman, milyonerliğe giden yolda başarılı olmasını sağlayan 4 önemli alışkanlığını paylaştı.

New York şehrinde yaşayan Roitman, henüz 14 yaşındayken tasarladığı artırılmış gerçeklik yazılımı Airhand'le milyonerliğe adım attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 yaşındaki genç, ABD'nin prestijli üniversitelerinden Stanford'da bilgisayar bilimi alanında eğitim aldıktan sonra teknoloji ve robotik alanında çalışmalarını sürdürdü. 

Adia Robotics adlı yapay zeka destekli drone firmasını geçen yıl teknoloji devi Apple'a 55 milyon dolara satan girişimci, başarısında önemli rol oynayan 4 alışkanlığını paylaştı.

1 - Azimli davranın

Roitman, zorluklar karşısında yılmamanın önemini Stanford'da okuduğu yıllarda anladığını söyledi.

Milyoner, üniversitede dünya standartlarında eğitim aldığı gibi birçok güçlükle karşılaştığını belirterek, "Mesele sadece zor zamanlarda dayanıklı kalmak değil, böyle dönemlerde gelişebilmeyi ve fırsatları yakalayabilmeyi başarmak" dedi. 

2 - Hep meraklı olun

Her gün yeni bilgiler öğrenmeye açık olmanın kariyerinde kendisini ileri taşıdığını söyleyen Roitman, bunu tutkusuyla harmanlayarak teknoloji dünyasına adım attığını ifade etti.

Roitman, asla bitmek bilmeyen derin bir tutku ve merakla hareket ettiğini belirterek, "Teknoloji gibi hep gelişen bir alanda sürekli yeni şeyler öğrenmeniz gerekiyor. Buna uyum sağlama motivasyonu da bu dürtülerden geliyor" dedi. 
 


3 - İnovasyon önemli

Teknoloji dünyasında kişinin sunacak benzersiz bir şeye sahip olmasının önemine dikkat çeken milyoner, bunun genç yatırımcıların farklı bir kimlik oluşturmasını sağlayabileceğini belirtti. 

Rekabetçi bir piyasada ancak inovasyonla öne çıkılabileceğini söyleyen Roitman, "Gençler bilgiye ve birçok kaynağa benzersiz bir erişim imkanına sahip. Bunları deneyip yeni şeyler öğrenmeliler" tavsiyesinde bulundu.

4 - Denge bulun

Roitman, başarı için iş ve özel hayat dengesinin vazgeçilmez olduğunu belirtti. Yoğun iş temposuna rağmen piyano çalmaya, salsa derslerine katılmaya ve kaya tırmanışı yapmaya vakit ayırdığını söyledi.

Milyoner, "Ailemle ve arkadaşlarımla kaliteli zaman geçirmek, bana çok yönlü bir yaşam sürdürmenin önemini hatırlatarak ayaklarımın yere basmasını sağlıyor" dedi.

Rutinden kopmanın önemine işaret eden milyoner, "Dengeye kavuşmak için yaptığınız işi sevin" ifadelerini kullandı. 


Independent Türkçe, New York Post, Needtoknow.uk

DAHA FAZLA HABER OKU