Yeni gerçek suç dizisi, çok izlenen gerilimi Netflix'in zirvesinden indirdi

İzleyiciler, dizinin "bağımlısı olduklarını" söylemek için sosyal medyaya akın etti

Amerikan Kabusu'nu, Netflix'in çok izlenen belgeseli Tinder Avcısı'na (Tinder Swindler) da imza atan Bernadette Higgins ve Felicity Morris yönetti (Netflix)

Başta Britanya olmak üzere dünyanın dört bir yanında izleyicileri ekrana kilitleyen gizem-gerilim dizisi Beni Kandıramazsın (Fool Me Once) Netflix'in zirvesinden indirildi.

Michelle Keegan, Joanna Lumley ve Adeel Akhtar'ın başrollerini paylaştığı heyecanlı dizi, ABD'li yazar Harlan Coben'ın aynı adlı romanından uyarlandı.

Çılgınlık sona erdi

Yılbaşında gösterime girmesinin ardından popülaritesi hızla artan dizi, Netflix'in en çok izlenen yapımları arasında üst sıralarda yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, Keegan'ın canlandırdığı Maya Burkett karakterinin, eşi Joe'nun öldürülmesiyle baş etmeye çalışmasını konu alıyordu. 

Kısa sürede izleyicilerin favorisi haline gelen gerilimin başrol oyuncusu Michelle Keegan, dizinin başarısı nedeniyle kendisini "bir rüyada" gibi hissettiğini söylemişti.

Ancak yeni bir gerçek suç belgeselinin Netflix'te bir numaraya yerleşmesiyle Beni Kandıramazsın çılgınlığı sona ermeye başladı.

İzleyiciler "dehşet verici" dedikleri belgeseli şimdiye kadar gördükleri "en çılgın" yapımlardam biri diye nitelendiriyor.

Belgeselin "bağımlısı oldular"

Üç bölümden oluşan Amerikan Kabusu (American Nightmare), 2015'te Kaliforniya'nın Vallejo kentindeki evlerinden kaçırılan Denise Huskins ve sevgilisi Aaron Quinn'in hikayesini anlatıyor.

O zamanlar 29 yaşında olan kadın, ailesinin evinin yakınındaki bir sokakta serbest bırakılmadan önce kendisini kaçıran kişi tarafından iki gün boyunca uyuşturulmuş ve tecavüze uğramıştı.

İzleyiciler sosyal medyada dizinin "bağımlısı olduklarını" söyleyerek, hikayenin "çılgınca" olduğunu ve "ağızlarının açık kaldığını" yazdı.

Bir kullanıcı "Netflix'teki Amerikan Kabusu hayatımda gördüğüm en çılgın gerçek suç olaylarından biri" diye yazarken bir diğeri "Amerikan Kabusu dehşet verici" diye ekledi.

"Değerli bir ders"

Başka bir sosyal medya kullanıcısıysa şunları yazdı: 

Netflix'teki Amerikan Kabusu belgeselini izlemeyi yeni bitirdim. Şimdiye kadar izlediğim en iyi belgesel. Hikaye çılgınca ve tüm diziyi ağzım açık izledim. Ayrıca polisin/FBI'ın beceriksizliği ve yolsuzluğu hakkında da değerli bir ders!

2015'te yaşanan olaylar, David Fincher'ın Gillian Flynn'in çok satan romanından uyarladığı gerilim Kayıp Kız'ın (Gone Girl) hikayesine benzetilmişti.

Ben Affleck ve Rosamund Pike'ın başrolleri paylaştığı 2014 yapımı film, eşi Amy'nin aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan Nick adlı bir adamın hikayesini merkeze alıyordu.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU