Natalie Portman ve Julianne Moore'dan yeni filmlerinin ilham kaynağına yanıt

İlham kaynağı olduğu söylenen Vili Fualaau, filmden "rahatsız olduğunu" belirtti ve filmi kendi hayat hikayesinin "kopyası" olmakla suçladı

(Netflix)

Julianne Moore ve Natalie Portman, Vili Fualauu'nun Mary Kay Letourneau'le olan kötü şöhretli ilişkisinden esinlendiği söylenen May December filmine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki oyuncu, küçük oğlunun okul çağındaki arkadaşı Joe'yla (Charles Melton tarafından bir yetişkin olarak canlandırılıyor) cinsel ilişkiye girdiği için hapse atılan eski mahkum Gracie (Moore) hakkındaki yönetmen Todd Haynes'in son kara komedisinde başrolleri paylaşıyor. Portman, yaklaşan bir filmde Gracie'yi oynayacak oyuncu Elizabeth'i canlandırıyor.

Yakın zamanda The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Fualauu, filmden "rahatsız olduğunu" söyledi ve filmi kendi hayat hikayesinin "kopyası" olmakla suçladı.

"Tüm projeden ve gerçek bir hikaye yaşamış ve hâlâ yaşamakta olan bana saygı gösterilmemesinden rahatsızım" diyen 40 yaşındaki Fualauu, May December ekibi tarafından kendisiyle hiç temasa geçilmediğini iddia etti.

Pazar günkü Altın Küre Ödülleri'nin kırmızı halısında Fualuu'nun yorumlarına değinen Moore, Entertainment Tonight'a "Fualuu böyle hissettiği için çok üzgün olduğunu" söyledi.

Todd bu film üzerinde çalışırken bunun özgün bir hikaye olduğunu, bu karakterler hakkında bir hikaye olduğunu her zaman çok açık ifade etti. 

Biz de böyle bakıyorduk. Bu bizim belgemizdi, bu karakterleri hep birlikte sıfırdan yarattık.

 

May December

Julianne Moore ve Charles Melton, May December'da (Netflix)


Entertainment Weekly'ye verdiği ayrı bir röportajda Portman da benzer duyguları paylaştı.

Fualauu'nun yorumları için "Bunu duyduğuma çok üzüldüm" dedi. 

Onlara dayanmıyor, bu... belli ki onların hikayesi hepimizin içinde büyüdüğü kültürü etkiledi ve bu fikri etkiledi. Ama bunlar Julianne Moore ve Charles Melton tarafından çok güzel hayata geçirilen kurgusal karakterler ve evet, kendi hikayesi var, biyografi filmi olması amaçlanmıyor.

May December, 34 yaşındayken o zamanlar 12 yaşında olan Fualauu'ya tecavüz etmekten hüküm giyen eski öğretmen Letourneau'nun hikayesiyle yadsınamaz benzerlikler taşıyor. Letourneau hapisten çıktıktan bir yıl sonra, 2005'te evlenmişlerdi.

Letourneau'nun 58 yaşında kolon kanserinden ölmesinden bir yıl önce, 2019'da boşandılar. Letourneau'nun birini hapishanede doğurduğu iki kızları var.

Senarist Samy Burch daha önce Letourneau'nun hikayesinden esinlendiğini kabul etmişti.

May December ekibi The Independent'ın yorum talebine henüz yanıt vermedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU