Jodie Foster, Taxi Driver setinde Scorsese ve De Niro'nun kendisinden korktuğunu söyledi

Aktris, klasik psikolojik gerilim filminde rol aldığında 12 yaşındaydı

(Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi)

Jodie Foster, Taxi Driver setinde geçirdiği zamanı anlatırken, genç yaşının iş arkadaşları Martin Scorsese ve Robert De Niro için tuhaf olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki Oscar ödüllü oyuncu, ABD'de yayımlanan gece programı Jimmy Kimmel Live'ın 10 Ocak Salı günkü programına katıldı.

Sunucu Kimmel'e konuşan 61 yaşındaki Foster, Scorsese'nin yönettiği Taxi Driver'daki dönüm noktası olan rolü başta olmak üzere çocuk oyuncu olarak yaşadığı bazı deneyimleri paylaştı.

Foster 1976 yapımı filmde Iris adında bir çocuk seks işçisinin zorlayıcı rolünü, zihin sağlığı gittikçe kötüleşen yalnız bir Vietnam gazisini canlandıran De Niro'yla birlikte oynamıştı.

Foster, "12 yaşındaydım. 'Onun fermuarını indirebilir misin?' gibi şeyler söylemek zorunda kalıyorlardı. Biraz garipti" diye anlattı. 

Hikayesinin devamında, onlardan çok daha genç olmasına rağmen o dönemde Scorsese ve De Niro'dan çok daha fazla film setinde bulunduğu için kendisinden yaşça büyük meslektaşlarının onunla etkileşim kurmak zorunda kaldıklarında biraz korktuklarını belirtti.

Onların yönlendirmelerine verdiği tepkiyi, "Ben de 'Her neyse. Sadece kenara çekil' dedim" diye açıkladı.
 

Jodie Foster
Jodie Foster, Jimmy Kimmel Live'da (YouTube / Jimmy Kimmel Live)

 

Evet, biraz korkmuşlardı özellikle de Scorsese, benimle her konuştuğunda kıkırdıyordu. O kıkırdamaya başlayınca De Niro devreye girmek zorunda kalıyordu.

Kimmel usta yönetmenle aralarındaki dinamiğin artık farklı olup olmadığını sorduğundaysa şunları ekledi:

Scorsese herkesle kıkırdıyor.

Geçen hafta Kuzuların Sessizliği'nin (Silence of the Lambs) yıldızı, Hollywood'da bu kadar erken yaşta yer almakla ilgili bazı görüşlerini paylaşmış ve genç yıldızların bugün 1970'ler ve 1980'lere kıyasla daha fazla kendinlerini ifade etme özgürlüğüne sahip olduğunu iddia etmişti.

Kırmızı halı etkinliklerine takım elbiseyle katılan 20 yaşındaki The Last of Us oyuncusu Bella Ramsey hakkında konuşan Foster, o zamanlarda kendisinin aynı şekilde giyinmesinin mümkün olamayacağını itiraf etmişti.

Ünlü oyuncu, The Guardian'a "Çünkü özgür değildik. Çünkü bir özgürlüğümüz yoktu" demişti.

Röportajın başka bir yerinde, kabaca 1997'yle 2012 arasında doğan Z kuşağı hakkındaki tartışmalı görüşlerini paylaşmıştı.

Foster, şakayla karışık bu grubu "özellikle işyerinde gerçekten sinir bozucu" bulduğunu söyledi.

'Hayır, bugün kendimi iyi hissetmiyorum, sabah 10.30'da geleceğim' diyorlar. Ya da e-postalarda onlara 'Bu, dilbilgisi bakımından tamamen yanlış, yazım kurallarını kontrol etmediniz mi? diye sorunca, 'Bunu neden yapayım ki, bu biraz kısıtlayıcı değil mi?' diyorlar.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU