Meşhur korkunun devam filmi onaylandı: Cillian Murphy başrolde mi?

The Independent Özel Haber: Oppenheimer'la tanınan oyuncu, korku filminin artık onaylanan devam filminde başrolü üstlenip üstlenmeyeceği üzerine konuştu

(AFP)

28 Gün Sonra'nın (28 Days Later) gösterime girmesinin üstünden 20 yıldan uzun süre geçmişken Danny Boyle, 28 Years Later'ın (28 Yıl Sonra) hazırlığına resmen başladı ve Cillian Murphy "bir an bile düşünmeden" başrolde oynar.

En son Oppenheimer'da izleyiciyle buluşan Altın Küre ödüllü İrlandalı aktör, dünyayı kasıp kavuran ve tedavisi olmayan bir virüsten kurtulanları konu alan kıyamet sonrası korku filminde Naomie Harris'le başrolleri paylaşmıştı. Sadece 8 milyon dolarlık bütçeyle 84,6 milyon dolar hasılat yapan film Murphy'nin kariyerini de başlatmıştı.

Üçlemenin ilk yapımı olabilecek yeni filmde Boyle'un, 28 Gün Sonra'nın senaristi Alex Garland'la yeniden bir araya geleceği açıklandı. İkili 2007 yapımı devam filmi 28 Hafta Sonra'da (28 Weeks Later) yönetmenlik ya da senaristlik yapmamış, yürütücü yapımcı olarak görev almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Murphy'nin canlandırdığı Jim karakteri başlangıçta filmin sonunda öldürülse de bu sahne filmden çıkarılmış ve nihayetinde karakter filmdeki korkunç olaylardan sağ kurtulmuştu.

Boyle, Temmuz 2023'te Inverse'e projeden ilk kez bahsettiğinde The Independent, Murphy'yle 28 Years Later hakkında konuşmuştu. O zaman Boyle halihazırda Garland'la "bu konuyu epey ciddi ve özenli bir şekilde konuştuklarını" söylemiş ve Garland'ın filmi yönetmek istememesi halinde kendisinin "buna gayet hazır olduğunu" eklemişti.

The Independent, o sırada Christopher Nolan'ın filmi Oppenheimer'ın tanıtım çalışmalarını yürüten Murphy'yle konuştuğunda aktörün henüz filmden haberi olmasa da bu fikir karşısında heyecanlanmıştı.

Oyuncu bu haber hakkında "Bunu duymak harika" demişti.

Bunu bilmiyordum; anında gelirim. Bu adamların ikisiyle de iki film yaptım ve onlarla tekrar çalışmayı çok isterim. Tabii ki varım.

Murphy, 28 Gün Sonra'nın gösterime girmesinden sadece 4 yıl sonra Batman Başlıyor'da (Batman Begins) Nolan'la ilk kez işbirliği yapmıştı. Sinemacıyla 6. işbirliğine Oppenheimer'la imza atan aktör, önceki günlerde buradaki performansıyla Altın Küre kazanmıştı.

The Hollywood Reporter'a göre yöneticiler, 28 Years Later'ın George Miller'ın filmi Mad Max: Fury Road'a benzer bir şekilde seriyi yeniden başlatacağını umuyor. Miller'ın filmi 2015'te gösterime girmesinin ardından 6 Oscar kazananmıştı.

Planlanan üçlemedeki her bir filmin bütçesinin 75 milyon dolar olduğu ve üç filmi de Garland'ın yazacağı bildiriliyor. Kumsal'ın (The Beach) senaristliğini yapan Garland, roman ve senaryo yazarı olarak adını duyurduktan sonra kamera arkasına geçerek Ex Machina, Yok Oluş (Annihilation) ve son olarak Adamlar'ın (Men) yönetmenliğini üstlendi. Ayrıca Devs adlı dizinin de yaratıcısı.
 

28 Gün Sonra
Cillian Murphy, 28 Gün Sonra'da (Warner Bros Pictures)


Garland'ın bir sonraki filmi Civil War, "bütün ülkeyi saran ve hızla tırmanan bir iç savaş" sırasında ABD'nin bir ucundan diğerine giden bir grup gazeteciyi konu alıyor. Kirsten Dunst, Wagner Moura ve Priscilla'nın yıldızı Cailee Spaeny'nin başrollerini paylaştığı film Nisan 2024'te gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU