Barack Obama, 2023'teki favori şarkılarını paylaştı

Eski ABD Başkanı kısa süre önce de yılın filmleri seçkisini belirlemişti

Barack Obama (AP)

Barack Obama aralarında Beyoncé, Mitski ve Britanyalı rapçiler Dave ve Central Cee gibi isimlerin yer aldığı yıllık favori şarkı listesini açıkladı.

Eski ABD Başkanı 2023 listesini 29 Aralık Cuma günü Instagram'da paylaştı.

28 parçalık listede sanatçı ve türlerin eklektik bir karışımı yer alıyor. Listenin tamamı şöyle:

Karol G & Shakira'dan TQG, Zach Bryan'dan I Remember Everything [ft. Kacey Musgraves], Dave & Central Cee'den Sprinter, 6lack'ten Since I Have a Lover, Megan Thee Stallion'dan Cobra, Blondshell'den Joiner, Alé Araya'dan Midnight Gospel [ft. Joseph Chilliams], Beyoncé'den America Has a Problem [ft. Kendrick Lamar].

Tyla'dan Water, Allison Russell'dan The Returner, Davido'dan Unavailable [ft. Musa Keys], Mitski'den My Love Mine All Mine, Burna Boy'dan Sittin' on Top of the World [ft. 21 Savage], Big Thief'ten Vampire Empire, Indigo De Souza'dan Younger & Dumber.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stormzy'den Toxic Trait [ft. Fredo], John Summit & Hayla'dan Where You Are, Yng Lvcas & Peso Pluma'dan La Bebe (Remix), Victoria Monét'den On My Mama, Jason Isbell and the 400 Unit'ten Cast Iron Skillet, Brent Faiyaz'dan WY@.

Asake & Olamide'den Amapiano, Teddy Swims'ten Lose Control, Rita Wilson & Keith Urban'dan Crazy Love, Gabe Lee'den Drink The River, Lenny Kravitz'ten Road to Freedom, Jon Batiste'ten It Never Went Away ve Tems'ten Me & U.

Kısa süre önce de bu yılki favori filmler listesini paylaşan Obama'nın seçkisinde, kendi şirketi Higher Ground'un yapımcılığını üstlendiği üç film de yer alıyordu: Rustin, Dünyayı Ardında Bırak (Leave the World Behind) ve American Symphony.

Listeye giren diğer filmlerse şunlardı: The Holdovers, Oppenheimer, BlackBerry, American Fiction, Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomy of a Fall), Canavar (Monster), Başka Bir Hayatta (Past Lives), Air, A Thousand and One ve Kibar Toplum (Polite Society).

Obama görevden ayrıldığından beri kültürel seçkilerini paylaşmayı alışkanlık haline getirdi. Bu yaz keyif aldığı 40'tan fazla şarkıdan oluşan bir çalma listesi paylaşan eski ABD Başkanı şöyle demişti:

Her yıl yaptığım gibi, işte bu yaz dinlediğim bazı şarkılar; eski ve yeninin karışımı. Neleri kaçırdığımı duymak için sabırsızlanıyorum.

Yazlık çalma listesinde SZA, Tupac Shakur, Bob Dylan, Burna Boy, J Hus, ve Ice Spice gibi isimler yer alıyordu

Geçen yıl Ethel Cain, Obama'nın kendisini yılın şarkıları listesine dahil etmesine şöyle yanıt vermişti:

2022 bingomda eski bir başkanın yıl sonu listesine savaş karşıtı, vatanseverlik karşıtı sahte pop şarkımı eklemesi yoktu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU