Florida Valisi DeSantis: "Ukrayna'dansa İsrail'i desteklemek daha önemli"

Bu yorumlar, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin Ukrayna'ya yönelik son finansman paketini engellemeye devam ettiği dönemde geldi

Ron DeSantis, 7 Aralık 2023'te Iowa'da bir tanışma etkinliğinde (Charlie Neibergall/AP)

ABD'nin Florida eyaletinin valisi Ron DeSantis, Hamas'a karşı savaşında İsrail'i desteklemenin, Rusya'ya karşı savaşında Ukrayna'yı desteklemekten daha önemli olduğunu söyledi.

The Hill'de yer alan habere göre, Cumhuriyetçi başkan adayı salı gecesi CNN'in düzenlediği genel katılıma açık etkinlikte İsrail ordusunun finanse edilmesinin Amerikalıların vergilerinin daha iyi bir kullanımı olduğunu savundu.

DeSantis, "Bence bu kolay bir cevap" dedi. 

İsrail devleti çünkü onlar bizim Ortadoğu'daki en güçlü müttefikimiz.

Onlarla benzersiz bir ilişkimiz var ve tüm dünya [onlara] karşı. Birleşik Devletler'in bir dost olarak yanlarında durmasına ihtiyaçları var.

Biliyorsunuz, Ukrayna tüm Avrupa'ya sahip. Bu Avrupa ülkelerinin ellerini taşın altına koymaya başlaması gerekiyor. NATO yükümlülüklerini yerine getirmiyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DeSantis'in bu yorumları, NATO'nun her ülkenin GSYİH'sinin yüzde 2'sini ordusuna harcaması hedefine bir gönderme gibi görünüyor. 31 üyeden sadece 11'i bu hedefe bu yıl ulaşma yolunda.

Valinin sözleri, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin salı günü gerçekleştirdiği ziyarete rağmen Kongre'deki Cumhuriyetçilerin Ukrayna'ya yönelik son finansman paketini engellemeye devam ettiği bir dönemde geldi.

Florida valisi, CNN'e, Demokratların göçmenlik konusunda taviz vermeleri karşılığında Ukrayna yardım paketini geciktiren Cumhuriyetçi kongre üyelerini desteklediğini söyledi.

Söyledikleri şu: Dünyanın dört bir yanına para göndermeye başlamadan önce kendi ülkemizin sınırlarını korumalısınız.

The New York Times'a göre ABD, Rusya'nın 2022'deki kışkırtılmamış istilasının başlamasından bu yana Ukrayna'yı savaş çabalarında desteklemek için 75 milyar dolardan fazla para harcadı.

Öte yandan Başkan Joe Biden, ABD'nin her yıl gönderdiği yaklaşık 3,8 milyar dolara ek olarak İsrail'e 14,3 milyar dolarlık ekstra yardım çağrısında bulundu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU