McDonald's çalışanının bir evsize gösterdiği "iğrenç" davranış öfke yarattı

Fast food zinciri, sokakta yatan bir adama yapılan bu "iğrenç" muameleyi gösteren görüntüler karşısında "şoke olduğunu" açıkladı

Güvenlik görevlisinin, adamın eşyalarının hemen yanındaki yere daha fazla su sıçrattığı görülebiliyor (damocrat/X)

McDonald's, bir güvenlik görevlisinin evsiz bir adamın oturduğu kaldırımı paspaslarken adamın uyku tulumunu suya boğduğunun görüntülenmesinin ardından özür diledi.

Cumartesi gecesi Birleşik Krallık'ın Londra kentindeki Victoria Caddesi'nde yaşanan olayın görüntülerinde görüldüğü üzere güvenlik görevlisi, fast food restoranının bitişiğindeki Nationwide bankasının önünde oturan adamın bulunduğu yerin altından akan büyük su birikintisine daha fazla su sıçratıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videonun bir noktasında güvenlik görevlisinin, uyku tulumunu sudan uzaklaştırmaya çalışan adamın battaniyesini yolunda çekmek için ayağıyla tekmelediği görülüyor.

Halktan birkaç kişi güvenlik görevlisinin yaptığı şeye karşı çıkarak evsiz adama yönelik muamelesini "iğrenç" ve "terbiyesizliğin daniskası" diye nitelendirdi.

Görüntüleri çekip sosyal medyada paylaşan Damon Evans, McDonald's'ı etiketleyerek şöyle yazdı:

Sizce personelinizin kışın ortasında (ya da yılın herhangi bir zamanında) evsizlerin uyku tulumlarını suya batırması kabul edilebilir bir şey mi?

İğrenç bir davranış. Sizin yerleşkenizin önünde bile değildi.

Cumartesi gecesi Londra'da bir hava durumu uyarısı yürürlükteydi ve bölge sakinleri tek haneli sıcaklıklarda, ani rüzgarların hızı saatte yaklaşık 65 kilometreye varırken şiddetli rüzgarlarla boğuştu.

McDonald's pazar günü, olay karşısında "şoke olduğunu ve üzüntü duyduğunu" belirterek olaya karışan üçüncü taraf güvenlik görevlilerinin işten çıkarıldığını açıkladı.

Bir sözcü yaptığı açıklamada, "Olaya karışan üçüncü taraf güvenlik görevlileri restoranlarımızdan kalıcı olarak uzaklaştırıldı ve restoran ekibine hem restorandaki hem de toplumun daha geniş kesimindeki savunmasız kişiler de dahil, herkese saygılı davranmanın önemi hatırlatıldı" diye belirtti.

Videodaki beyefendiden tüm kalbimizle özür dilemek istiyoruz ve evsizlikle ilgili çalışan, bu bölgede ve çevresindeki hayır kuruluşlarını desteklemeye yönelik süregelen çalışmalarımız kapsamında, kendisini bulup bu olayı telafi etmek için belediye meclisiyle birlikte çalışacağız.

Birden fazla kurumun hazırladığı rakamlara göre Londra'da temmuzla eylül arasında 4 binden fazla kişinin sokakta uyuduğu tespit edilmişti; bu, kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana pandemi dışındaki en yüksek rakamın görüldüğü üç aylık döneme işaret ederken bir yılda yüzde 12'lik bir artış yaşandı.

Bu kişilerin yarısı ilk kez sokakta yatarken, 500'e yakınının uzun süredir sokakta yaşadığı düşünülüyor.

The Independent'a konuşan Crisis Politika ve Sosyal Değişim Direktörü Francesca Albanese "Sokakta yatan birine bu kadar duyarsızca davranıldığını görmek dehşet verici. Fakat ne yazık ki bu sürpriz değil" dedi.

Albanese, "Crisis, sokakta yatan kişilerden bu deneyimin ne kadar insanlıktan çıkarıcı olabileceğini, ciddi ve kalıcı travmalar bırakabileceğini her zaman duyuyor" dedi.

Burası şefkatli bir ülke ve sokaklarda yatanların da hepimiz gibi nezaketle muamele görmeyi hak ettiğinin kabul edilmesi ve anlaşılması gerekiyor.

Yardım kuruluşunun araştırmasına göre sokakta uyuyan kişilerin şiddet mağduru olma olasılığı toplumun geneline kıyasla yaklaşık 17 kat daha fazla.

İngiltere genelinde sokakta yaşamanın giderek arttığı ve hükümetin Suç ve Adalet Yasa Tasarısı'nda sokakta yaşamaya yönelik daha cezalandırıcı tedbirler getirme planlarının "işleri sadece daha da kötüleştireceği" uyarısı yapan Albanese şöyle ekledi:

Fahiş kiralar, artan hayat pahalılığı ve gerçekten uygun fiyatlı konut kıtlığı nedeniyle halk ev bulamıyor ve evleri elinde tutamıyor.

Kimsenin ilk başta sokaklara düşmek zorunda kalmaması için daha fazla sosyal konuta ve destek hizmetine ihtiyacımız var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU