Trump: Seçilirsem sadece ilk gün diktatör olacağım

Eski ABD lideri seçilirse Meksika sınırını kapatacağını söyledi

2024 seçimleri öncesinde Trump hakkında açılmış 5 ayrı ceza davası bulunuyor (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisine yönelik seçilmesi durumunda otoriter bir yönetim izleyeceği yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Trump daha önce, kendisi hakkında açılan "siyasi" davalarla ilgili, "parazit" olarak tanımladığı rakiplerinden intikam alacağını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox News'ten Sean Hannity, Trump'ı konuk ettiği yayında eski ABD liderine, "Hiçbir koşul altında, hiç kimseye karşı intikam arayışına girmeyeceğinize ve görevinizi kötüye kullanmayacağınıza söz veriyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Trump soruya, "İlk gün hariç" şeklinde yanıt vererek, göreve geldiği ilk gün Meksika sınırını kapatmak ve petrol sondaj çalışmalarını genişletmek için başkanlık yetkilerini kullanacağı söyledi.

Eski ABD lideri, "Bu adamı seviyorum. Bana, 'Diktatör olmayacaksınız değil mi?' diye soruyor. Ben de, 'Hayır, hayır. Sadece ilk gün' diyorum. Sınırı kapatacağız ve sondaj yapacağız. Ondan sonra, diktatör olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Trump'ın sözlerinin ardından bir açıklama yapan Joe Biden'ın seçim kampanyası müdürü Julie Chavez Rodriguez, "Donald Trump yeniden başkan seçilirse tam olarak ne yapacağını anlatıyor. Bugün, bir günlüğüne diktatör olacağını söyledi. Amerikalılar ona inanmalı" dedi.

Biden geçen günlerde Trump'ın seçilmesi durumunda Amerikan demokrasisini yok edeceğini öne sürmüş ve "Trump aday olmasaydı ben de olmayabilirdim. Onun kazanmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Trump önceki konuşmalarında seçimi kazanması durumunda Joe Biden'ı yargılama sözü vermişti.


Independent Türkçe, Guardian, Politico

DAHA FAZLA HABER OKU