Almanya, göçmenleri Afrika'ya göndermek istiyor

Göçmenlerin Afrika ülkelerine kalıcı olarak yerleştirilmesi de gündemde

Almanya'da bu yıl sığınma başvurusu yapan düzensiz göçmen sayısının 300 bine kadar ulaşması bekleniyor (Reuters)

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Alman hükümeti, ülkeye iltica başvurusu yapan göçmenleri başvuruları sonuçlanana kadar Afrika'ya göndermek istiyor.

Berlin yönetiminin üzerinde çalıştığı plan kapsamında, Kenya, Gana, Senegal, Fas ve diğer Afrika ülkeleriyle görüşeceği ve yıllar sürebilecek yasal süreçler boyunca göçmenlere ev sahipliği yapmalarını talep edeceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteye konuşan Alman hükümetine yakın kaynaklar, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğünü ancak mülteci statüsü kazanamayan kişilerin kalıcı olarak bu ülkelere yerleştirilmesinin de plana dahil edilebileceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve kabinesindeki bazı bakanların, mülteci rotalarını yeniden düzenleme potansiyeli olan anlaşmalar yapmak istediği ve bunun için bazı hükümetlere gönderilecek teklif taslaklarının üzerinde çalıştığı belirtildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz geçen hafta, eyalet yönetimleriyle yaptığı görüşmenin ardından yeni bir göç politikasını oluşturacaklarını ve sığınma başvurularının Almanya dışındaki üçüncü ülkelerden yapılabileceğini söylemişti.

Berlin'in bu kararı İtalya hükümetinin, ülkeye yapılacak sığınma başvuruları için Arnavutluk'ta göçmen merkezleri kurulacağını açıklamasından hemen sonra gelmişti. 

Birleşik Krallık da geçen yıl, sığınma başvurusunda bulunan göçmenleri Ruanda'ya göndermek için Afrika ülkesiyle anlaşmış ancak Britanya'daki göçmenleri uçaklara doldurarak gönderme planı yargı engeline takılmıştı.

Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nin konuyla ilgili nihai kararı önümüzdeki hafta vermesi bekleniyor.


Independent Türkçe, RT, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU