Liverpool'un yıldızının babası, kaçırılmasının ayrıntılarını açıkladı

Kaçıran kişiler Luis Manuel Diaz'a zarar vermese de o, Kolombiya'da silah zoruyla alıkonulduktan sonra "neredeyse 12 gün uykusuz kaldı"

Liverpool'un forveti Luis Diaz'ın babası Luis Manuel Diaz'ı, Barrancas'taki evinde düzenlenen basın toplantısında eşi Cilenis Marulanda teselli ediyor (AFP)

Liverpool'un yıldızı Luis Diaz'ın babası, kaçırılma çilesinin ayrıntılarını ilk kez açıklarken "neredeyse 12 gün uykusuz" kaldığını ve dağ geçitlerinde at üstünde uzun yolculuklara katlandığını söyledi.

58 yaşındaki Luis Manuel Diaz, Kolombiya'nın kuzeyindeki memleketleri Barrancas kasabasının yakınlarında eşiyle birlikte silah zoruyla kaçırıldıktan yaklaşık iki hafta sonra Kolombiya Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) adlı gerilla grubu tarafından perşembe günü serbest bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cilenis Marulanda birkaç saat içinde polis tarafından kurtarılırken, kendisini kaçıranların elinde kalan Manuel Diaz, sakin olmasının söylendiğini anlattı. Barrancas'ta düzenlenen bir basın toplantısında Manuel Diaz, "iyi muamele görmeme rağmen kendimi çok rahat hissetmedim" dedi.

Kolombiya-Venezuela sınırı yakınlarında ailesiyle birlikte konuşan duygusal ve yorgun Diaz, "Ata çok fazla bindim, gerçekten zordu, çok fazla dağ, çok fazla yağmur, çok fazla böcek vardı" dedi. 

Huzur içinde uyuyamadım, çok zordu, neredeyse 12 gün uykusuz kaldım.

Yaşadığı çileye rağmen Manuel Diaz, Barrancas'tan taşınmak gibi bir planı olmadığını ve Kolombiya'da kendini güvende hissettiğini söyledi. Liverpool forvetinin babası, ELN'nin onu neden kaçırdığını anlamadığını çünkü fidye için tutulmadığını söyledi.

Manuel Diaz, "Hayatımı kasabamda devam ettirmek istiyorum çünkü tüm ailem burada" dedi.

Hükümet bana etkileyici derecede güçlü ve büyük bir destek verdi. Hükümetin Barrancas'ta kalmam için güvenliğimi sağlayacağına güveniyor ve inanıyorum.

Kolombiya ulusal takımında yer alan, Liverpool'un kanat oyuncusu Diaz, geçtiğimiz hafta sonu Luton'la 1-1 berabere kaldıkları maçta Liverpool'un beraberlik golünü attıktan sonra babasının serbest bırakılması için duygusal bir çağrıda bulunmuştu.

26 yaşındaki oyuncu, üzerinde İspanyolca "Babama Özgürlük" yazan tişörtü göstererek golü kutlamış ve ardından "derhal serbest bırakılması" çağrısında bulunduğu bir açıklama yapmıştı.

Manuel Diaz perşembe günü onu kaçıranlar tarafından güvenli bir şekilde serbest bırakıldıktan sonra oğluyla konuştuğunu ve futbolcu Diaz'ın ona Liverpool'un o öğleden sonra Toulouse'a karşı oynayacağı Avrupa Ligi maçında oynamaktan "mutlu" olduğunu söylediğini belirtti.

Kolombiya polisi Manuel Diaz'ın kaçırılmasını soruşturduktan sonra dört şüpheliyi gözaltına aldığını açıklarken, ELN lideri Liverpool yıldızının babasını esir almanın bir "hata" olduğunu itiraf etti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU