Merakla beklenen Sphere, 98,4 milyon dolarlık zarar açıkladı

Sphere bir aydan fazla süredir halka açık

(AP)

The Las Vegas Sun'ın haberine göre, fütüristik kubbeli Las Vegas Sphere arenası 30 Eylül'de sona eren ilk mali çeyreğinde 98,4 milyon dolar işletme zararı açıkladı.

New York Knicks NBA takımının ve Madison Square Garden stadyumunun sahibi olan CEO James Dolan'ın "bağırıp çağırması" üzerine Sphere Entertainment Şirketi'nin CFO'su Guatam Ranji'nin geçen hafta istifa ettiğinin New York Post tarafından bildirilmesinin ardından bu haber geldi.

Şirket, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalamasında, ayrılığın "şirketin bağımsız denetçileriyle veya herhangi bir yönetim üyesiyle yaşanan muhasebe ilkelerine veya uygulamalarına, finansal tablo açıklamasına veya iç kontrollere dair bir anlaşmazlığın sonucu olmadığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyanın küre şeklindeki en büyük yapısı olan 111 metre yüksekliğindeki 18 bin kişilik Sphere stadyumu 29 Eylül'de halka açıldı ve rock efsanesi U2'nun konserlerine ev sahipliği yapıyor.

Sun'a göre şirket, mali çeyrek boyunca biletleri tükenen iki U2 performansından ve 2,6 milyon dolarlık loca satışından 4,1 milyon dolarlık etkinlik geliri elde etti.

Gazeteye yaptığı açıklamada Madison Dolan, "Sphere'la olumlu bir ivme yakaladık ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer yaratmada iyi bir konumda olduğumuzdan eminiz" dedi.

Arena, her biri 256 milyon farklı renk yayabilen 48 ayrı diyottan oluşan 1,2 milyon LED ışıklı dış cephesiyle ikonik Vegas siluetinde büyük ilgi topladı.

Şimdiden yurtdışındaki taklitçilere ilham kaynağı oldu. 

Geliştiriciler Londra'da 300 metrelik Sphere tarzı bir arena inşa etmeyi düşünüyor ancak Stratford sakinleri The Independent'a yaptıkları açıklamada bu öneriye sıcak bakmadıklarını söyledi.

Uluslararası Stratford İstasyonu'nun dışındaki küçük kahve standı El Cafecito'nun sahibi Ivan Sahagun, "Başka bir mekana ihtiyacımız yok, bu parayla topluma gerçekten yardımı dokunacak başka pek çok şey yapabilirler" dedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU