Friends'in yaratıcısı, 2021'deki özel bölümde Matthew Perry için "endişelenmiş"

54 yaşındaki Perry, Los Angeles'taki evinde ölü bulunmuştu

(Reuters)

Friends'in ortak yaratıcısı Marta Kauffman, dizinin 2021'deki yeniden buluşma özel bölümünde Matthew Perry için "endişelendiğini" itiraf etti.

NBC'nin hit komedi dizisinin 2004'te bitmesinden yaklaşık 20 yıl sonra, 6 başrol oyuncusu (Perry, Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Lisa Kudrow ve Matt LeBlanc) Friends: The Reunion (Friends: Yeniden Buluşma) için dizinin orijinal sesli çekim stüdyosuna geri dönmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 Ekim Cumartesi günü 54 yaşında hayatını kaybeden Perry, 2017'deki mini drama dizisi The Kennedy's After Camelot'taki 4 bölümlük rolünden sonra bu buluşmaya kadar ekranda görünmemişti.

1 Kasım Çarşamba günü NBC'de yayımlanan yeni röportajında TODAY programından Hoda Kotb'a konuşan Kauffman, yeniden buluşmada Perry'nin bağımlılıktan kurtulma döngüsünün hangi noktasında olduğuyla ilgili "endişelendiğini" söyledi.

Kauffman "Yaşadığı onca şeyi atlattığını, her ameliyat olduğunda ağrısı için ona opioid verdiklerini ve döngünün yeniden başladığını biliyordum" dedi.

Yani evet, o sırada döngünün hangi noktasında olduğuyla ilgili endişeleniyordum.

Perry o dönemde acil bir diş ameliyatı geçirdiğinden yeniden buluşmada geveleyerek konuşuyordu.

Geçen yıl ABC'den Diane Sawyer'a verdiği bir röportajda "Sesim kulağa kötü geliyordu" diyen Perry, yine de "gelmemezlik edemeyeceğini" hissettiğini söylemişti.

Oyuncu, alkol ve ağrıkesici bağımlılığıyla onlarca yıl süren mücadelesi hakkında açık davranıyordu. 2022'de çıkan anı kitabı Friends, Lovers and the Big Terrible Thing'de (Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey) Perry, 15 kez rehabilitasyona girmesini, çok sayıda ameliyat geçirmesini ve birkaç kez ölümden dönmesini de içeren bağımlılıktan kurtulma yolculuğunu ayrıntılarıyla anlatmıştı.

Kauffman, ölümünden birkaç hafta önce Perry'nin "harika" durumda olduğunu anlattı. Friends'in ortak yaratıcısı, Kotb'a şöyle dedi:

Mutlu ve neşeliydi. Onu bunaltan herhangi bir şey var gibi görünmüyordu. Gerçekten iyi bir durumdaydı, bu yüzden bu haksızlık gibi geliyor.

Friends'in yaratıcısı "Bir süredir görmediğim kadar iyi görünüyordu. Bunu görmek beni çok heyecanlandırmıştı. Duygusal açıdan iyi bir yerdeydi, iyi görünüyordu, sigarayı bırakmıştı" diye ekledi.

Oyuncunun o sırada ayık olup olmadığı sorulduğunda Kauffman "Evet, ayıktı" diyerek bunu doğruladı. 

Perry anı kitabında, "şöhretin yakıcı ateşinin" etkisiyle bağımlılık sorunlarının daha da kötüleştiğini anlatmıştı.

Friends'in yıldızı kitabın açılış bölümünde "Merhaba, benim adım Matthew ama beni başka bir isimle tanıyor olabilirsiniz" diye yazmıştı.

Arkadaşlarım bana Matty der. Ve ben ölmüş olmalıydım.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU