Magic Johnson da artık milyarder

Johnson, kategoriye giren 4. sporcu

Kariyerinin çoğunda Los Angeles Lakers forması giyen Johnson, 1991'de HIV tanısı aldıktan sonra emekli olmuştu (Reuters)

Efsanevi basketbolculardan Magic Johnson'ın milyarder olduğu bildirildi. 

ABD'nin iş dünyası dergilerinden Forbes'un internet sitesinde dün yayımlanan haberde, 64 yaşındaki deneyimli oyuncunun 1,2 milyar dolarlık servete sahip olduğu duyuruldu. 

Johnson'ın servetinin çoğunun Iowa eyaletindeki sağlık kuruluşu EquiTrust'tan geldiği belirtildi. Oyuncu, 2015'te bu şirketin hisselerinin yüzde 60'ını satın almıştı. Firmanın yıllık geliriyse yaklaşık 2,6 milyar dolar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Basketbolcu, NBA'in kadınlar ligi WNBA'deki takımlardan Los Angeles Sparks'la Amerika Ulusal Beyzbol Ligi'ndeki (MBL) Los Angeles Dodgers ve Amerika Ulusal Futbol Ligi'nde (MLS) yer alan Los Angeles Football Club'ın da hissedarı.

NBA'de 13 sezon forma giyen Johnson'ın Los Angeles, Atlanta, Houston ve New York gibi şehirlerde siyahların çoğunlukla yaşadığı bölgelerde açılan Starbucks bayilerinde ve farklı sinema salonlarında da hisseleri var.

Forbes'un aktardığına göre Johnson, NBA efsaneleri Michael Jordan ve LeBron James'le ünlü golfçü Tiger Woods'un ardından milyarder kategorisine giren 4. sporcu oldu. 


Independent Türkçe, BBC, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU